Politica la mişto

După depunerea jurământului actualului legislativ, mă tot întreb, ca şi alţii, ce caută Diana Şoşoacă şi formaţiunea AUR în Parlamentul României. Răspunsul trebuia să fie simplu: au primit votul cetăţenilor, un fel de contract social, prin care   s-au angajat să ducă la îndeplinire câteva obiective asumate: să repună pe tapet şi să rezolve problemele familiei, să lucreze pentru unirea şi bunăstarea întregului popor, să modernizeze Justiţia, Educaţia, Sănătatea…, să pună umărul la dezvoltarea economică şi la îmbunătăţirea poziţiei şi a prezenţei noastre la nivel european şi internaţional.

Acum, la 4 luni de la alegeri, se poate afirma fără tăgadă că au păcălit alegătorii: aleşii AUR şi-au abandonat mandatul primit de la electorat, au un comportament lipsit de tact şi respect faţă de colegii deputaţi şi senatori, promovând injurie, batjocură, mişto… în cel mai înalt forum democratic, au discursuri agramate, incoerente, toate împotriva „clasei politice actuale“, a legilor, a bunului simţ. Şi nu este vorba numai de purtarea măştii şi de distanţare fizică: ţipă, urlă, ameninţă… în timpul lucrărilor Legislativului, se înregistrează ei înşişi cu telefonul mobil, inclusiv cu replici golăneşti, îşi fac selfie-uri ca pe bulevard, ca să arate cât de tari sunt ei… Degeaba au loc discursuri, dezbateri oficiale, că ori nu înţeleg, ori îi doare în cot de ţară, mănâncă şi se distrează sau dorm în sala de plen, zicând că fac exerciţii yoga… La mişto!

E tot mai clar că alegătorii lor au luat ţeapă şi nimic din ce-au votat nu este pus în aplicare. În schimb, sare în ochi spectacolul zilnic al unor proteste şi discursuri inepte: sunt luate în derâdere, chiar în băşcălie, toate măsurile pe plan internaţional şi naţional pentru salvarea populaţiei, inclusiv în ţări de mare tradiţie democratică precum Franţa, Suedia, Germania, Anglia…, medicii care tratează bolnavii de Covid sunt consideraţi asasini, criminali, şpăgari şi hoţi, protestele lor cu strigăte, chiote şi huiduieli ajung până sub geamurile spitalelor… Oare câte victime au generat apelurile lor de a nu se trata cu oxigen şi cu medicaţia cerută de cercetări clinice mondiale, şmecheria de a nu purta mască, atitudinea de a desconsidera aşa de-al naibii atâţia morţi şi nenorociţi? Nu mai avem nici un procuror curajos în România?

De ce o fac? De ce claxonează, deşi claxonatul e interzis? De ce contrazic orice concluzie ştiinţifică medicală, orice decizie în favoarea protejării populaţiei? De ce promovează întoarcerea la superstiţii demult eradicate, la vraci şi leacuri băbeşti? Ca să atragă atenţia asupra lor, considerând că astfel devin principala forţă politică a României, un fel de Gică-contra prin care să zgândărească bunul-simţ al cetăţenilor, al celorlalţi politicieni şi ca să fie mereu în centrul atenţiei mediilor publice.

Aşadar sunt împotriva oricărei încercări de a se salva cât mai mulţi din pandemie, sunt împotriva oricărui progres al Justiţiei şi al economiei româneşti, dar absolut niciodată n-au ridicat glasul contra Rusiei lui Putin, nici măcar atunci când propriii susţinători comemorau tragedia genocidară de la Fântâna Albă. Din contra, vor cere iertare în genunchi în faţa ambasadei Rusiei, semn că, iată, avem un partid care reprezintă interesele unei puteri străine, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România. Argumente? Vezi campania de susţinere a AUR în Vocea Rusiei, Sputnik, Russia Today…, socotite de Marea Britanie, Franţa, Germania… agenţii de influenţă şi propagandă ale guvernului putinist. Oare Parlamentul şi serviciile dorm şi ele sub plapuma suveranismului trâmbiţat de PSD şi AUR spre a ne abate atenţia?

Ce se poate face cu un asemenea amestec de idioţenii în caz că Şoşoacă şi AUR ajung la guvernare? Poate un asemenea bagaj insolit-ticălos să constituie un program de guvernare la început de mileniu al III-lea, în era cibernetică, a dezvoltării ştiinţifice fără precedent?

Nicidecum. Pe ei îi interesează doar divizarea ţării şi faima lor. În rest, ne iau de fraieri şi la mişto, semn al aroganţei. Doar nu o vede nimeni pe Şoşoacă la braţ cu Angela Merkel, cu regina Angliei şi cu preşedintele SUA, cu toate închinăciunile în faţa Moscovei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: