Campionatul Naţional de Qwan Ki Do, Copii 4-12 ani

Performanţe de excepţie pentru sportivii clubului He Pai Suceava

La finele săptămânii trecute, în organizarea Ministerului Tineretului şi Sportului şi a Federaţiei Române de Arte Marţiale, s-a desfăşurat a doua ediţie în variantă online a Campionatului Naţional de Qwan Ki Do pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Competiţia a adunat la start peste 450 de participanţi de la 27 de cluburi din întreaga ţară.

Competiţia a avut loc pentru probele tehnice Thao Quyen – Qwan Ki Do – tehnică individuală, iar 45 de sportivi cu vârsta cuprinsă între 11 şi 12 ani, deţinători ai Centurii Violet, legitimaţi la 12 cluburi, au putut participa, în premieră, şi la proba de Thao Quyen – Co Vo Dao (arme tradiţionale).

Clubul He Pai Suceava a participat la campionatul naţional cu 72 de sportivi.

Vo Su Ovidiu Zegrea

La finalul competiţiei, sucevenii pregătiţi de instructorul Ovidiu Zegrea au obţinut nu mai puţin de 38 de medalii, după cum precizează maestrul sucevean  într-o postare pe una dintre reţelele de socializare: „Clubul nostru a participat la Campionatul Naţional de Qwan Ki Do pentru copii, ediţia 2021, cu un lot de 72 de sportivi cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. După o perioadă de intensă pregătire, copiii noştri s-au prezentat exemplar la această competiţie. Din 2012 până în prezent, suntem pe primul loc în clasamentul cluburilor din România la nivelul copiilor. Am obţinut un număr de 38 de medalii: 16 – locul I, 8 – locul al II-lea, 14 – locul al III-lea. Felicitări tuturor participanţilor, cu medalii sau fără, toţi sunt câştigători! Mulţumim tuturor părinţilor pentru încredere şi susţinere!”

„Perioada de pandemie a încurcat serios activitatea clubului nostru, însă pe parcurs ne-am adaptat la situaţie şi sportivii s-au descurcat admirabil. Această a doua ediţie a Campionatului Naţional online a fost una deosebit de interesantă şi cu un nivel mai ridicat decât prima.

Am arătat din nou ce putem şi îi felicit pe sportivii noştri pentru modul în care s-au comportat. Nu-i vom menţiona nici de această dată pe toţi pentru performanţele obţinute, dar le putem spune să muncească în continuare şi să respecte tradiţia qwan ki do-ului la Suceava” a declarat pentru ziarul Crai nou Vo Su Ovidiu Zegrea. Clasamentul pe categorii este disponibil pe pagina  https://www.facebook.com/qwankidoro/

9 premii pentru sportivii fălticeneni

După cum am mai precizat, la competiţia de tehnică individuală au participat peste 450 de sportivi, de la 27 de cluburi din 19 oraşe şi municipii din toată ţara. Municipiul Fălticeni a fost reprezentat de 20 de sportivi legitimaţi la Clubul Kim Long Dao şi pregătiţi de antrenorul Marius Maxim. La finalul probelor tehnice, sportivii din urbea de pe Şomuz au reuşit să urce de mai multe ori pe podium.

La categoria 11-12 ani, masculin, 1 Cap Roşu, proba tehnică, Ştefan Gheorghiu a reuşit să obţină medalia de aur, pe locul trei clasând-se colegul său de club, Rareş Constantinescu.

La aceeaşi categorie de vârstă, 1 Cap Roşu, în competiţia rezervată fetelor, pe locul doi s-a clasat fălticeneanca Xenia Ivănuş. Tot la categoria 11-12 ani, 3 Cap Roşu, Carmen Căluşeriu a ocupat poziţia a treia a podiumului de premiere, iar Ionuţ – Cristian Martian, poziţia a treia în competiţia băieţilor.

La categoria de vârstă 7-8 ani, 1 Cap Roşu, feminin, Miriam Onofrei a ocupat locul trei, la fel ca şi Ioana-Lavinia Alexandroaia, la aceeaşi categorie de vârstă, dar la nivelul 3-4 Cap Roşu

La categoria 9-10 ani, masculin, debutanţi, Darius-Ionuţ Creangă s-a clasat pe poziţia a treia a podiumului, poziţie ocupată şi de Gabriel Bejanariu, tot la categoria de vârstă, 9-10 ani, dar 3 Cap Roşu.

La finalul competiţiei, antrenorul Marius Maxim a felicitat sportivii pentru prestaţie şi a mulţumit părinţilor pentru încrederea pe care o acordă copiilor în practicarea acestui sport. (ADI PÎRGARU, IUSTIN B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: