Niciun pat liber pentru pacienţii cu Covid-19 în secţiile ATI din judeţ

> Ieri, 253 de suceveni infectaţi erau spitalizaţi, 80 dintre ei fiind în stare severă sau gravă

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 253 pacienţi Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 31, a anunţat, marţi, Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.617.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 21 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 22 de persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 532 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 128 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 14 se aflau în zona tampon, iar 390 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 128 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, un pacient prezenta o formă uşoară a bolii; 75 – forme medii ale bolii; 34 – forme severe; 18 aveau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI (6 ventilaţi non-invaziv, iar 5 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 353 paturi libere, dintre care 73 pentru pacienţi Covid-19, 245 în sectorul non-Covid şi 25 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu era disponibil niciun pat pentru pacienţi Covid; erau 22 ventilatoare libere, dintre care 6 pentru pacienţii Covid-19 şi 16 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 38 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 24 prezentând forme medii, 7 cu forme grave, 2 cu forme critice de boală), 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 47 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 18 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 8 cu forme medii de boală şi 10 cu forme grave. Două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus erau de asemenea internate. În sectorul Covid erau libere 17 paturi.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 27 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (18 cu forme medii, 6 cu forme grave, 3 cu forme critice) şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid nu mai era disponibil niciun loc.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 35 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (15 cu forme uşoare, 20 prezentând forme medii) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 163 de locuri pentru bolnavi Covid şi 44 locuri în zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: