Rădăuţi

Accident de muncă la o firmă de prelucrare a lemnului

Un bărbat  în vârstă de 32 de ani a ajuns la spital după un accident de muncă suferit la o fabrică de prelucrarea a lemnului din Rădăuţi. Bărbatul, din Dorneşti, este angajat din 2008 în funcţia de maistru în cadrul Secţiei de producţie PAL a fabricii.

Accidentul s-a produs luni dimineaţă. Bărbatul se afla în secţie, unde verifica lucrările efectuate de un muncitor la un filtru electrostatic. Maistrul a observat că instalaţia filtrului este dezamorsată şi a încercat să o amorseze. În acest timp, un cablu al instalaţiei s-a fisurat şi l-a stropit în zona feţei cu soluţie caustică având o concentraţie de 50%.

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, ulterior fiind externat. Diagnosticul stabilit de personalul medical a fost „combustie oculară dreaptă cu hidroxid de sodiu”. La contactul cu pielea, această substanţă poate cauza arsuri chimice severe.

Poliţiştii au întocmit dosar privind infracţiunile „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: