Şi se duc, se duc…

S-a mai stins „o lumină” care a contribuit la formarea atâtor generaţii de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr.3 din Suceava.

Distinsa profesoară de matematică MARICA ZARA a funcţionat aproape întreaga carieră la şcoala mai sus pomenită, contribuind prin munca-i neobosită la creşterea prestigiului acestei unităţi de învăţământ.

Noi, învăţătorii, ne bucuram când clasele noastre erau preluate, în continuare, la ciclul gimnazial, de către deosebita profesoară Marica Zara. Ştia să facă matematica (disciplină rar agreată de majoritatea elevilor) atrăgătoare, uşor de înţeles, la fel ca şi celelalte discipline de învăţământ.

Din spatele rigurozităţii sale de matematician răzbătea o fire caldă, bună, blândă, dar fermă, sensibilă. Îi plăcea muzica şi cânta minunat. Iubea arta fotografică, admirând şi apreciind tot ce-i frumos în jur. Era înzestrată cu un fin simţ al umorului, gustând glumele bune. A transmis aceste însuşiri şi foştilor elevi, care o admirau şi o preţuiau.

Elevii care au învăţat matematica şi s-au format sub îndrumarea talentatului dascăl Marica Zara mergeau cu încredere la examenele de admitere la liceu, pentru că aproape întotdeauna discipolii doamnei profesoare ocupau primele locuri pe listele de admitere. Copiii care participau la diversele concursuri şi olimpiade de matematică, de cele mai multe ori se întorceau încununaţi cu premii şi menţiuni. Părinţii o admirau şi apreciau pentru seriozitatea şi străduinţa cu care se apleca asupra muncii elevilor.

A fost desăvârşită mamă şi soţie, foarte bună colegă, gata oricând să vină în ajutorul celui aflat în nevoie.

Cum nimic nu-i veşnic pe această lume, rând pe rând ne ducem toţi într-o altă dimensiune a timpului. Aşa ne-am despărţit pentru totdeauna de oameni care, prin strădania lor, au contribuit la crearea şi ridicarea prestigiului Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Suceava. În primele luni ale acestui an au plecat pe drumul veşniciei deosebita învăţătoare Viorica Sava, fosta directoare, profesoara Olga Bojoi, şi acum o conducem pe ultimul drum pe distinsa profesoară Marica Zara.

Rămas bun draga noastră colegă şi prietenă, îţi vom păstra vie amintirea, te vom purta în gândurile noastre şi îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să te primească în ceata celor drepţi, odihnindu-ţi sufletul bun în pace. (Înv. ELENA BUSUIOC)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: