Vicepreşedintele CJ Suceava Cristinel Creţu:

În această săptămână aflăm firma care va realiza studiul de fezabilitate pentru şoseaua de centură de la Gura Humorului

> În mai vom şti firmele ce vor lucra la modernizarea drumurilor Panaci – Bilbor şi Văleni – limita cu judeţul Neamţ

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Cristinel Creţu a anunţat, vineri, că administraţia judeţeană a declanşat mai multe licitaţii pentru începerea unor investiţii importante în modernizarea infrastructurii rutiere, precum şi pentru refacerea clădirii Palatului Administrativ, afectată la începutul lunii martie de un incendiu.

El a arătat că, în acest sens, în data de 19 mai vor fi deschise ofertele pentru proiectul tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare pentru drumul Văleni – Stânişoara – Iesle – limita cu judeţul Neamţ.

El a mai declarat că un alt drum important pentru care s-a organizat licitaţia pentru realizarea lucrărilor este DJ 174C Panaci – Bilbor şi că ofertele la licitaţia pentru acest drum vor fi deschise în data de 11 mai, precizând că acest proiect presupune modernizarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea drumului DJ 174C, de la km 0+000 la km 3+660, precum şi execuţia de rigole, drenuri, podeţe, ziduri de sprijin şi de căptuşire şi lucrări de siguranţa circulaţiei.

Vicepreşedintele CJ a ţinut să amintească faptul că, după finalizarea acestui drum, distanţa dintre Vatra Dornei şi Bucureşti se va scurta cu aproximativ 110 km.

Proiectele pentru modernizarea celor două drumuri judeţene sunt finanţate prin a doua etapă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Cristinel Creţu a anunţat că la 14 aprilie vor fi deschise ofertele la licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru şoseaua de centură a oraşului Gura Humorului.

Traseul acestui drum de centură cu patru benzi se desprinde din DN 17 – zona km 216+700, la capătul de intrare în oraşul Gura Humorului venind dinspre Câmpulung Moldovenesc, trece printr-un pasaj superior peste drumul naţional precum şi calea ferată Suceava – Ilva Mică şi se finalizează prin amenajarea unei intersecţii la nivel în sensul giratoriu existent, în care DN 17 intersectează drumul naţional DN 2E Spătăreşti – Păltinoasa. Astfel, şoseaua de centură, cu o lungime de 8,57 km, va fi de clasă tehnică II (drumuri expres cu patru benzi de circulaţie cu separator de sensuri).

Vicepreşedintele a mai declarat că CJ Suceava a scos la licitaţie şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru clădirea Palatului Administrativ, puternic afectată de incendiul din luna martie.

„Acest DALI este un studiu de fezabilitate detaliat, iar licitaţia o organizează Consiliul Judeţean. Documentaţia va fi transmisă apoi către Compania Naţională de Investiţii, care va începe procedurile pentru organizarea licitaţiei pentru proiectare şi execuţia lucrărilor de refacere a Palatului Administrativ. Trebuie spus că în momentul de faţă a fost terminată scanarea 3D a clădirii şi ne apropiem de finalizarea lucrărilor de acoperire provizorie. Şi trebuie subliniat că este vorba despre o acoperire provizorie a Palatului Administrativ pentru a proteja clădirea” a menţionat Cristinel Creţu.

Vicepreşedintele CJ Suceava a explicat că abia după finalizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie se vor şti şi costurile exacte pentru refacerea Palatului Administrativ. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: