Senatorul George Mîndruţă, despre situaţia de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări:

Buba s-a spart la Suceava, dar este o problemă sistemică în toată ţara

Senatorul USR-PLUS de Suceava George Mîndruţă, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat a comentat la News Bucovina situaţia de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări din Suceava, arătând că aceasta trenează de mult timp.

Mîndruţă a evitat să se pronunţe în ceea ce priveşte desemnarea unui şef al serviciului care este cercetat pentru corupţie.

„Nu ştiu care a fost raţiunea care a stat în spatele acestei decizii. Nu ştiu dacă ministrul de Interne a luat decizia, pentru că, practic, la Suceava s-a primit o adresă a Direcţiei generale, care este eşalonul superior, dar numirea în funcţie a fost semnată de prefectul Sucevei” a spus Mîndruţă.

Senatorul a arătat că prefectul a primit nominalizarea şi a făcut numirea.

El a arătat că nici nu se ştie dacă la acel moment ancheta DNA era cunoscută părţilor implicate în această numire.

„Dacă s-a ştiut, se poate adresa o interpelare. Poate există o problemă de cadre extrem de serioasă pe partea de examinări auto” a spus senatorul sucevean.

El a apreciat că este este vorba despre „o problemă sistemică”.

Toate judeţele au aceeaşi problemă de personal

„În toate judeţele, în toate serviciile similare din judeţe, mai mult sau mai puţin, au aceeaşi problemă de personal, timp de aşteptare pentru examinare. Avem angajatori care aşteaptă oameni pe care să îi angajeze, în special cu categoriile C şi E” a arătat Mîndruţă.

El a menţionat că această problemă nu a apărut de luna trecută, ci este o consecinţă a multor ani de decizii greşite.

„E o situaţie ingrată în care ne aflăm: buba s-a spart la Suceava, aşa cum, anul trecut, cu Covid, buba s-a spart tot la Suceava” a declarat senatorul.

El a mai spus că se încearcă găsirea unei soluţii.

„Am vorbit şi cu prefectul şi la Ministerul de Interne. Nimeni nu vrea să bage gunoiul sub preş, să-l lase acolo. Acum, cât de repede se găseşte o soluţie, sper să fie mulţumitoare pentru toată lumea” a mai spus George Mîndruţă. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: