Senatorul PSD Ioan Stan:

Asistăm în această perioadă la un jaf total al bugetului ţării

> Conform lui, guvernarea Cîţu umflă schemele de personal, pentru a reuşi să angajeze miile de pile ale partidelor aflate la guvernare

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, vineri, într-un comunicat de presă, că minciuna a ajuns să fie sinonimă cu Guvernul Cîţu.

„Se pare că aceasta este «România Normală» a preşedintelui Iohannis, una în care guvernul său uită cu aroganţă de angajamentele şi promisiunile făcute. Prin urmare, fiecare zi ce trece ne demonstrează imensa fraudă morală care stă la baza actualei guvernări. Au câştigat puterea prin minciună şi dezinformare, guvernând sfidător şi dispreţuitor, faţă de toţi românii, inclusiv faţă de cei care i-au votat” a spus Ioan Stan.

Potrivit lui, asistăm în această perioadă „la un jaf total a bugetului ţării de către PNL – USR-PLUS – UDMR”.

„Deşi în campanie au promis altceva, guvernarea Cîţu umflă schemele de personal, pentru a reuşi să angajeze miile de pile ale partidelor aflate la guvernare. Astfel, în primele două luni ale acestui an, cheltuielile de personal au fost mai mari cu 1,149 miliarde de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (+6,6%). Practic, de când a fost preluată guvernarea de către PNL, s-au făcut aproximativ câte 1.000 de angajări în plus pe lună în aparatul de stat. Iar pentru a potoli foamea de sinecuri a partidelor Coaliţiei PNL – USR-PLUS – UDMR au fost înfiinţate mii de posturi în plus, posturi care înainte nu existau, cel mai la îndemână exemplu fiind postul de secretar general al instituţiei prefectului” a menţionat senatorul.

Ioan Stan arată că, într-o ţară normală, cu o guvernare responsabilă, ar fi inadmisibil ca premierul să scape de sub control un indicator vital, precum costurile cu salariile, care au o pondere consistentă în bugetul naţional, dar că, în schimb, în România, incompetenţa este principala caracteristică a actualei guvernări şi asta a început să-i coste pe români mult prea mult.

„Prin ceea ce face, premierul Cîţu demonstrează că nu este decât o marionetă demagogică care joacă aşa cum îi cântă diferite interese de grup. Eşecul pare a fi marca personală a domniei sale. Şi vorbim aici despre un eşec cu consecinţe grave asupra întregii ţări ţări, nu doar în privinţa gestionării finanţelor publice, ci şi în gestionarea pandemiei şi a economiei. Iar o dovadă în acest sens este că doar miercuri (săptămâna trecută – n.n.), Guvernul său a contractat un nou împrumut gigantic, de 3,5 miliarde de euro, la dobândă de 14 ori mai mare decât media europeană” a mai declarat senatorul social-democrat.

El subliniază că nu mai ia în discuţie şi „utopicul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă” care va fi, cel mai probabil, din nou respins de către Comisia Europeană, românii rămânând pe mai departe fără mult aşteptaţii bani europeni.

„Trist este că fie acest plan va fi aprobat, fie că nu, Moldova rămâne pe mai departe fără autostradă. Şi asta numai pentru că aşa înţeleg cei de la PNL – USR-PLUS – UDMR să guverneze: sfidător şi incompetent” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: