Aproape 3.700 de elevi din învăţământul primar şi gimnazial s-au înscris la activităţile remediale

Potrivit unui comunicat de presă al ISJ Suceava, în judeţ, programul „Şcoala după şcoală” se derulează cu 3695 de elevi, dintre care 2469 din învăţământul primar şi 1226 din învăţământul gimnazial, organizaţi în 263 de grupe, în 50 de de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică, grupele fiind constituite cu o medie de 12 elevi.

ISJ Suceava a precizat că, începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar 2020-2021, Ministerul Educaţiei organizează şi asigură desfăşurarea programului naţional-pilot de tip „Şcoală după şcoală”, pentru elevii până în clasa a VIII-a inclusiv. Programul se desfăşoară pe o perioadă de 7 luni, până la sfârşitul anului şcolar 2020 – 2021, cu respectarea normelor metodologice de aplicare aprobate prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 3.300/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

„Programul «Şcoala după şcoală» are ca scop recuperarea deficitului de învăţare din ultimul an pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial. Activităţile remediale, materializate în activităţi de învăţare, vizează îmbunătăţirea achiziţiilor elevilor, în special a acelora care contribuie la formarea competenţelor de bază prevăzute de programele şcolare” se arată în comunicat.

Organizarea activităţilor se realizează în baza unei analize a nevoilor de activităţi remediale şi a propunerii de program al activităţilor remediale realizate de unităţile de învăţământ, care se transmit inspectoratului şcolar.

ISJ Suceava a mai precizat că înscrierea elevilor pentru participarea la activităţile de educaţie remedială s-a făcut pe baza solicitărilor scrise ale părinţilor/reprezentanţilor legali depuse la unităţile de învăţământ în care sunt şcolarizaţi şi cu respectarea a cel puţin unui criteriu de eligibilitate prevăzut în art. 2 din Normele metodologice de aplicare a programului, aprobate prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 3.300/2021, respectiv fie elevul nu a avut acces sau a avut acces deficitar la activităţile educaţionale desfăşurate prin intermediul tehnologiei şi al internetului, întrucât nu dispune de echipamente informatice proprii sau nu beneficiază de conexiune/conexiune fiabilă la internet, fie elevul se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau are situaţia neîncheiată la cel puţin o disciplină sau elevul are nevoie de ore remediale, necesitate dovedită de rezultatele şcolare slabe obţinute în semestrul anterior sau la evaluarea iniţială de la începutul semestrului în derulare.

Conform Ordinului de ministru nr. 3558/2021 de modificare a structurii anului şcolar, activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară, cu respectarea Ordinului nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, a mai precizat ISJ Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: