După ce şi noul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări a fost reţinut

Urmează să fie desemnat de la Bucureşti un alt şef de serviciu

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat, joi, că în condiţiile în care şeful interimar al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, inspectorul principal de poliţie Viorel-Andrei Donciu, a fost reţinut de DNA Cluj urmează ca la Suceava să fie desemnat un nou şef interimar al acestui serviciu.

„Urmează să primim altă persoană de la Bucureşti pentru funcţia de şef de serviciu” a spus Cimpoeşu.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor este structura care a desemnat persoana care a preluat, interimar, conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Suceava şi tot aceasta va stabili persoana care va fi împuternicită să îndeplinească funcţia de şef de serviciu.

Reamintim că Donciu a fost numit în funcţie după ce subcomisarul de poliţie Alexandru Duţuc a demisionat din funcţie pentru că nu a primit sprijin în realizarea obiectivelor sale de a reintroduce normalitatea în cadrul acestui serviciu.

Duţuc a solicitat aprobarea suplimentării schemei de personal până când se va emite o decizie definitivă a instanţei în privinţa lucrătorilor serviciului care sunt cercetaţi de DNA Suceava pentru fapte de corupţie, pentru că numărul actual de lucrători care pot să-şi exercite atribuţiile, în special în ceea ce priveşte examinarea pentru proba de traseu a examenului de permis auto, este insuficient pentru ca activitatea să se desfăşoare acceptabil şi să nu se intre în blocaj.

Andrei-Viorel Donciu a fost împuternicit pe o perioadă de trei luni la conducerea Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava, începând cu data de 24 martie.

Totodată, la SPCRPIV Suceava au fost detaşaţi, pe perioadă scurtă, doi lucrători de la serviciul similar din Vaslui şi doi de la Bucureşti, precum şi alţi patru poliţişti din cadrul IPJ Suceava pentru a suplimenta numărul de examinatori, astfel încât candidaţii pentru obţinerea permisului auto să poată fi examinaţi.

Şeful interimar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPIV) Suceava, inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu, a fost reţinut, joi, de DNA Cluj şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, el fiind cercetat într-un dosar privind fapte de corupţie în Maramureş, unde a fost şef al aceluiaşi serviciu.

Donciu, acuzat de luare de mită

Donciu este acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influenţă şi acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în data de 4 februarie 2021, Donciu, în calitate şef al SPCRPCIV Maramureş, ar fi cumpărat influenţa unui consilier de la Consiliul Judeţean Maramureş, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeaşi funcţie.

Numirea în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menţinerii sale în funcţie, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deţinute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidaţi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi cu îndeplinirea oricăror alte atribuţii de serviciu pe care ofiţerul de poliţie le are potrivit funcţiei, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

La data de 1 februarie 2021, la instigarea aceluiaşi consilier, Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI – Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăţi comerciale.

În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie şi 25 februarie 2021, în calitate de şef al SPCRPCIV Maramureş, Donciu ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: