Suceava, singurul oraş din România care va avea transport public integral electric

>„Vrem să dezvoltăm în continuare acest tip de transport, nu numai recomandat, ci chiar impus de Uniunea Europeană” a precizat primarul Ion Lungu

Administraţia Fondului de Mediu a aprobat montarea, în municipiul Suceava, a 7 staţii de încărcare a acumulatorilor pentru autovehicule electrice. Anunţul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, care a precizat că deja a fost semnat contractul în acest sens, achiziţionarea şi montarea fiind scoase la licitaţie. „Vrem să stimulăm noile mijloace de transport. Directivele Uniunii Europene pun tot mai des problema renunţării la sursele clasice de combustibili şi înlocuirii cu autovehicule hibride şi electrice, cu surse de alimentare pe energie verde” a declarat primarul Ion Lungu. Conform edilului-şef, două staţii de încărcare vor fi amplasate pe strada Ana Ipătescu, în parcarea hotelului Bucovina; o staţie pe strada Vasile Alecsandri; două staţii pe strada Universităţii; o staţie pe strada Republicii, în spatele magazinului Bucovina, iar încă o staţie pe strada Gheorghe Doja din Burdujeni. „Vor fi posibilităţi de încărcare a bateriilor, atunci când este necesar, de către cei care au aceste maşini pe energie electrică. După cum se ştie, pentru posesori noi avem şi alte înlesniri, precum scutire de impozit, cât şi plata locului de parcare. Vrem să încurajăm transportul electric, municipiul Suceava fiind un pionier din acest punct de vedere. Suntem singurul oraş din România care va avea transport public electric integral. Vrem să dezvoltăm, în continuare, acest tip de transport, nu numai recomandat, ci chiar impus de Uniunea Europeană, în anii următori” a precizat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: