Din cei 264 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

79 de suceveni erau în stare severă sau gravă

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 264 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 27, a anunţat joi, Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.377.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 25 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 30 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 563 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 144 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 15 se aflau în zona tampon, iar 404 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 145 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, unul avea formă uşoară de boală; 92 – forme medii ale bolii; 34 – forme severe; 17 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (7 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, joi, de 322 paturi libere, dintre care 56 pentru pacienţi cu Covid-19, 242 în sectorul non-Covid şi 24 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu erau disponibile paturi pentru pacienţi cu Covid; erau 24 ventilatoare libere, dintre care 8 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 16 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 35 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 24 prezentând forme medii, 8 cu forme grave şi niciun pacient în stare critică). Erau 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus şi 48 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid nu erau internaţi pacienţi, fiind disponibile două locuri.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 20 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre aceştia 6 cu forme medii de boală, 14 cu forme grave, o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 27 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (21 cu forme medii şi 6 cu forme grave), şi 6 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, nefiind locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 31 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (14 cu forme uşoare şi 17 prezentând forme medii de boală) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 persoane cu forme uşoare şi 4 persoane cu formă medie), fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 149 de locuri pentru pacienţii cu Covid şi 48 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte de Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: