Dr. Alexandru Calancea:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava face paşi spre normalitate

> Trebuie să înţelegem ca spitalul trebuie să funcţioneze pentru toţi pacienţii din judeţul Suceava

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunţat la News Bucovina că unitatea spitalicească face paşi spre normalitate şi că urmează să deschidă Biroul de internări bolnavi cronici.

„Spitalul Judeţean Suceava face paşi spre normalitate. În acest sens vă pot spune că am deschis Biroul de internări cronici, îl amenajăm pentru a trata aşa cum trebuie şi pacienţii cronici” a spus Calancea.

El a precizat că la SJU Suceava personalul medical s-a ocupat, în cea mai mare măsură, de pacienţii cu probleme Covid, pentru că este un spital Covid, dar în acelaşi timp SJU Suceava este obligat să aibă grijă  de toţi pacienţii.

„Biroul de internări va funcţiona din următoarele zile aşa cum trebuie să fie, cu toate regulile de prevenţie ale unui birou cronici. Ne vom ocupa şi de ceilalţi pacienţi, dacă această situaţie epidemiologică din acest moment se va menţine sau chiar va face paşi spre mai bine” a spus dr. Calancea.

El a arătat că, uşor-uşor, lucrurile vor reveni la normalitate.

„La Biroul de internări cronici sunt reguli epidemiologice drastice. Trebuie o intrare total separată în spital, flux total separat. E destul de greu. Această pandemie ne-a arătat că partea epidemiologică pe care ar fi trebuit să o respectăm şi până la această pandemie nu prea ne era cunoscută. În momentul de faţă aflăm care sunt fluxurile, aflăm foarte multe aspecte epidemiologice care trebuie respectate indiferent dacă suntem într-o pandemie sau nu. Sunt lucruri de bun-simţ medical. Atunci este foarte greu ca în momentul de faţă să te organizezi, dar nu imposibil. Vom avea biroul de cronici astfel încât protecţia pacientului să fie de sută la sută” a spus Alexandru Calancea.

El a subliniat că Spitalul Judeţean Suceava trebuie să revină la normalitate.

„Este singurul spital de urgenţă din judeţul Suceava cu specialităţi unice şi cu patologii unice pe care le tratăm noi. Este foarte greu să trimiţi pacientul pe care l-ai putea trata aici într-un centru universitar sau în alt spital. De aceea, trebuie să înţelegem că spitalul trebuie să funcţioneze pentru toţi pacienţii din judeţul Suceava” a mai spus dr. Calancea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: