Un joc pentru mobil dezvoltat în Suceava a ajuns deja la peste 100.000 de descărcări în toată lumea

Compania ASSIST Software a reuşit să atragă atenţia pieţei internaţionale prin intermediul unui joc de mobil dezvoltat în Suceava. Denumit „Elly and the Ruby Atlas”, jocul cu piraţi a ajuns deja la peste 100.000 de descărcări, deşi a fost lansat în urmă cu doar câteva luni, iar în martie a beneficiat de o actualizare care a îmbunătăţit experienţa jucătorilor.

Un detaliu care i-a mirat pe pasionaţii de jocuri din România, dar şi din străinătate, este faptul că echipa de la ASSIST Software a furnizat pieţei acest joc complet gratuit. Jucătorii nu trebuie să plătească atunci când îl descarcă sau atunci când îl joacă. Mai mult, odată descărcat, jocul poate fi jucat chiar dacă nu există o conexiune la internet pe telefonul mobil.

Într-o piaţă dominată de jocuri pline de reclame, faptul că un joc creat în Suceava îşi propune să fie complet gratuit arată pasiunea cu care echipa a lucrat la toate detaliile tehnice şi îi convinge pe cei care intră în contact cu acest joc să lase recenzii pozitive şi încurajatoare pe toate platformele de unde pot fi descărcate aplicaţii.

Jocul poate fi descărcat gratuit atât pentru Android, cât şi pentru iOS.

„Noi ne-am dorit şi am avut oportunitatea de a crea un produs al nostru şi ne mândrim foarte mult. Am avut libertatea de a-l face şi a fost un proces în care a fost implicată toată echipa noastră” a declarat Gabriel Tironeac, Head of Game Development.

O lume colorată, cu piraţi, comori şi aventuri, în căutarea adevărului

Povestea din jocul „Elly and the Ruby Atlas” se desfăşoară într-o lume fantastică cu piraţi şi comori. Jucătorii se pot transpune în pielea lui Elly, o tânără căpitan de vas. Alături de ea, jucătorii trebuie să facă comerţ, să se lupte pentru a recupera o preţioasă moştenire de familie şi, în noua versiune, să devină manageri pentru propria insulă.

Povestea este una complexă, plină de mistere care aşteaptă să fie descoperite şi de misiuni care declanşează aventuri în locaţii tropicale, exotice.

Întrebat de ce echipa a ales o eroină pentru rolul de personaj principal, Andrei Barbă, Designer 2D, a spus:  „Avem un istoric în a da peste cap aşteptările. În majoritatea jocurilor pe care le găseşti online, personajul principal, cel pe care-l joci, este un măreţ lord al piraţilor care are alături o asistentă, iar ea îl ghidează. Noi am vrut să stăm departe de stereotipul acesta”.

Încă un lucru care dă unicitate jocului este funcţia de tranzacţionare şi optimizare a navei sau a echipajului. Jucătorii pot cumpăra resurse (lemn, miere, zahăr etc.) din porturi şi le pot vinde pentru profit. Banii suplimentari obţinuţi pot fi folosiţi pentru a îmbunătăţi nava cu o punte mai mare, pânze trainice, tunuri mai mari şi loc mai mult pentru depozitarea resurselor.

Odată cu ultima versiune, în joc a fost introdusă o clădire specială denumită „Arena”. Acolo, jucătorii se luptă cu diferiţi piraţi şi pot intra într-un clasament online. Cele mai bune rezultate vor fi afişate public, iar acest detaliu nu afectează abilitatea jucătorului de se bucura de „Elly and the Ruby Atlas” fără o conexiune la internet. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: