Ce a descoperit Camera de Conturi la primării din judeţ

Sprijin nerambursabil nelegal şi cheltuieli fără justificare

> Cluburile sportive „Viitorul” Adâncata, „Viitorul” Liteni, „Steaua” Dumbrăveni şi „Siretul” Dolhasca nu au prezentat documente justificative pentru banii primiţi din buget >Auditorii au constatat abateri şi la acordarea de sprijin financiar unităţilor de cult, dar şi la utilizarea fondurilor pentru investiţii şi a subvenţiilor

Abateri de la legalitate şi regularitate totalizând 734.000 de lei au identificat auditorii Camerei de Conturi Suceava în ceea ce priveşte finanţările acordate din bugetul local al unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. Aşa evidenţiază Raportul privind finanţele publice locale pe anul 2019 al instituţiei sucevene de auditare, în conformitate cu care alocări de sprijin financiar nerambursabil din buget pentru finanţarea activităţilor nonprofit, în valoare de 225.000 de lei, fără bază legală sau cu nerespectarea cadrului legal, au fost depistate la primăriile Suceava, Liteni, Cârlibaba, Horodnic de Jos, Ostra şi Şerbăuţi. De asemenea, abateri de 419.000 de lei, referitoare la modul de alocare şi utilizare a fondurilor pentru investiţii, subvenţiilor sau a altor forme de sprijin financiar din partea statului sau unităţilor administrativ-teritoriale, au fost constatate la primăriile din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Gura Humorului. Totodată, Camera de Conturi a descoperit că Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grăniceşti, în Hârtop,  Asociaţia Club Sportiv „Viitorul” Adâncata, Clubul Sportiv „Viitorul” Liteni, Clubul Sportiv „Steaua” Dumbrăveni şi Clubul Sportiv Orăşenesc „Siretul” Dolhasca nu au prezentat documente justificative pentru cheltuieli cu servicii culturale sau către asociaţii sportive şi culturale. În oraşul Liteni, acţiunile cultural-artistice şi sportive au fost efectuate în lipsa regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile, auditorii Camerei de Conturi constatând că acordarea de sprijin financiar nerambursabil unor unităţi de cult s-a făcut cu încălcarea reglementărilor legale la primăriile Liteni, Cârlibaba, Horodnicu de Jos, Ostra şi Şerbăuţi. Potrivit sursei citate, Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a întocmit eronat deconturilor pentru justificarea subvenţiilor cuvenite de 90.000 de lei solicitate de la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, sume din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate reprezentând influenţe financiare lunare pentru acoperirea creşterilor salariale. Din totalul de 734.000 de lei, reprezentând  abateri de la legalitate şi regularitate, 419.000 de lei sunt venituri suplimentare, iar 315.000 de lei abateri financiar-contabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: