CJ Suceava a aprobat repartizarea la primării a 27,1 milioane de lei din fondul aflat la dispoziţie

> Gheorghe Flutur: Suma este foarte mică, reprezintă de 21 de ori mai puţin decât au cerut primăriile > Judeţele mari sunt cele mai dezavantajate

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în şedinţa de marţi, desfăşurată online, repartizarea sumei de 27,134 de milioane de lei către primăriile din judeţ, aceasta reprezentând fondul aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean Suceava.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că prin Legea bugetului de stat toate judeţele au primit aceeaşi sumă, situaţie ce dezavantajează judeţele mai mari.

El a spus că, potrivit solicitărilor centralizate de la primării, suma de repartizat este de 21 de ori mai mică decât cea cerută de localităţi.

Flutur a subliniat că toate localităţile primesc bani, iar municipiile au sume acordate proporţional cu populaţia.

Mai mulţi consilieri judeţeni au arătat că sunt localităţi care au nevoie de o finanţare mai mare, întrucât au proiecte pentru care este necesară cofinanţarea. Dar au recunoscut că este greu să diminuezi sumele acordate altor localităţi, întrucât suma totală de repartizat este mică.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că va face intervenţii la Guvern pentru suplimentarea de fonduri către anumite localităţi, adăugând că trebuie să se deblocheze proiectele de dezvoltare.

El a mai spus că Guvernul are în vedere să înfiinţeze un fond din banii europeni pentru rezolvarea unor probleme, „unor credite-puncte”.

„Vom răspunde solicitărilor. Repartizarea este pentru o sumă foarte mică pentru 114 localităţi. E o sumă care poate nemulţumi pe oricine” a spus Flutur.

Prin hotărâre, municipiile primesc, din cele 27,1 milioane de lei, circa 6 milioane de lei, oraşele – 5,3 milioane de lei, iar comunele –  15,75 de milioane de lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: