Suceava

Consilierii locali au votat pentru demolarea de garaje în Obcini şi pe str.  Ştefan Tomşa

> Ion Lungu: A venit momentul să dăm dovadă de curaj, să facem ordine în oraşul nostru

Consiliul local Suceava a aprobat, joi, proiectele privind demolarea de garajelor din cartierul Obcini, în scopul construcţiei unei grădiniţe şi a unei parcări supraterane, iar pe strada Ştefan Tomşa, pentru o parcare supraterană.

Primarul Ion Lungu a spus că se începe un drum anevoios, dar că „a venit momentul să dăm dovadă de curaj, să facem ordine în oraşul nostru”.

„Începem un drum care nu este foarte simplu, este anevoios, dar nu avem altă soluţie în cartierul Obcini să facem rost de terenuri decât aceste exproprieri de garaje, care numai garaje nu sunt, sunt fel de fel de dughene, de magazii, de ateliere de reparaţii, de crescut păsări.  A venit momentul să dăm dovadă de curaj, să facem ordine în oraşul nostru. Este doar primul cartier cu care venim în CL. Vom veni şi cu alte locaţii, acolo unde municipalitatea are interes să facă dezvoltare” a spus Ion Lungu.

CL a aprobat trei proiecte de hotărâre prin care se declanşează investiţii pentru construirea de parcări pe trei parcele de teren pe care se află în prezent garaje, în cazul cărora nu vor mai fi reînoite contractele cu Primăria sau vor fi reziliate cele cu durată mai mare de 31 decembrie 2021.

Este vorba de o suprafaţă de 3.020 mp limitrofă străzii Duzilor şi bulevardului Corneliu Coposu, unde se va construi o parcare supraterană.  Totodată, este vorba şi de un teren de 1.538 mp limitrof străzilor Mestecănului, Duzilor şi bdului Corneliu Coposu, şi un altul, de 4.512 mp, pe strada Ştefan Tomşa.

Printr-o altă hotărâre, CL atribuie 1.666 mp pentru construirea unei grădiniţe în cartierul Obicini.

Construcţiile edificate pe aceste parcele de teren vor face obiectul unei acţiuni de demolare individuală sau colectivă, conform certificatelor de urbanism ce urmează a fi întocmite, se arată în textul HCL. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: