Zece blocuri din cartierele Burdujeni şi George Enescu intră în linie dreaptă pentru reabilitarea termică

> Lucrările vor costa aproximativ 17 milioane de lei, proprietarii plătind 10% din total > De la bugetul de stat se asigură 60%, iar bugetului local îi revine o coparticipare de 30%

Consiliul Local al municipiului Suceava va aproba indicatorii tehnico-economici şi finanţarea din bugetul local a cheltuielilor pentru reabilitarea termică a zece imobile de locuit multietajate din prima etapă a programului care se derulează în reşedinţa de judeţ. Cele zece blocuri se află pe străzile Privighetorii, Jean Bart, Putna, Luceafărului, Aleea Jupiter şi bulevardul George Enescu, având 500 de apartamente. Valoarea lucrărilor este apreciată la un total de 17,18 milioane de lei, bugetul de stat asigurând 15 milioane de lei, bugetul local 4,3 milioane de lei, iar proprietarii urmând a veni cu 1,5 milioane de lei.

Prin HCL nr. 122 din 18 aprilie 2019, pe listă au fost cuprinse 102 blocuri, cu 4.295 de apartamente, aparţinând de 23 de asociaţii, imobilele fiind împărţite în patru grupe.

Reabilitarea presupune, printre altele, izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare, dar şi termoizolarea terasei şi, respectiv, a planşeului de la subsol. La acestea se pot adaugă reparaţii la elementele de construcţie şi la instalaţia de distribuţie a agentului termic aferente părţii comune. Asociaţiile plătesc 10% din costul total al executării lucrărilor, sumă împărţită între toţi proprietarii, în funcţie de cota indiviză care revine fiecăruia. De la bugetul de stat se asigură 60% din total, în limita fondurilor aprobate pentru Programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, iar bugetului local al Sucevei îi revine o coparticipare financiară de 30%.

Până acum, în municipiul Suceava s-au făcut expertizele tehnice, auditarea energetică şi studiile de fezabilitate, iar după aprobarea acestora din urmă de către deliberativ urmează întocmirea documentaţiei pentru autorizarea construirii, elaborarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, cât şi a documentaţiei pentru licitaţia de adjudecare a constructorilor. Printre avantajele acestor lucrări se numără reducerea cheltuielilor cu combustibilii, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi schimbarea aspectului blocurilor de locuinţe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: