Peste 400 de noi sancţiuni pentru nerespectarea regulilor din pandemie

> În zona Câmpulung Moldovenesc-Vama a fost organizată o acţiune poliţienească cu efective sporite

În perioada 15 – 20 martie, poliţiştii suceveni au derulat, pe raza judeţului, atât în mediul urban, cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. Au fost verificate 366 de societăţi comerciale şi 124 de mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 415 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020,  în valoare de 57.050 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse 6496 de persoane, a anunţat IPJ Suceava.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă şi de persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecţie stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane prin curse regulate/speciale.

Au fost efectuate verificări şi în preajma hipermarketurilor şi în zonele aglomerate.

De asemenea, au fost instruiţi cu privire la respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toţi administratorii de unităţi economice, rstaurante, pensiuni şi unităţi turistice.

O acţiune cu efective sporite s-a desfăşurat la data de 20 martie, între orele 18 şi 23, cadrele Serviciului de Ordine Publică împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc, poliţişti de la Secţia de Poliţie Rurală Vama, jandarmi de la IJJ Suceava şi luptători SAS acţionând în zona localurilor publice şi a restaurantelor din localităţile Vama şi Câmpulung Moldovenesc pentru prevenirea infecţiilor cu noul coronavirus, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor săvârşite cu violenţă.

În cadrul acţiunii au fost verificate 20 de unităţi economice şi au fost controlate 100 de autotvehicule, fiind verificate 160 de persoane, 20 fiind avertizate pentru portul necorespunzător al măştii de protecţie sanitară.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6500 lei, dintre care 21 de sancţiuni la Legea nr. 55/2020 şi una la OUG 195/2002 (circulaţia pe drumurile publice). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: