După o nouă acţiune poliţienească desfăşurată pe raza comunei Şcheia

Doi tineri au fost reţinuţi pentru furturi şi tâlhării

Având în vedere situaţia operativă complexă existentă pe raza comunei Şcheia, Poliţia Municipiului Suceava şi Secţia de Poliţie Rurală Şcheia au organizat, vineri, o nouă acţiune cu efective mărite, pentru a se asigura un climat optim de siguranţă publică pentru cetăţeni, pentru protejarea patrimoniului acestora, precum şi siguranţa traficului rutier, a anunţat IPJ Suceava.

S-a avut în vedere creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în stradă, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii şi, implicit, pentru a genera un efect preventiv general.

La acţiune au participat peste 30 de poliţişti şi au fost utilizate 12 autospeciale de poliţie.  Au fost angrenaţi lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi structurile subordonate, sprijiniţi de două grupe de luptători din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Acţiuni Speciale.

În paralel cu activităţile operative desfăşurate în teren (patrulări, legitimări de persoane, filtre rutiere, activităţi de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2) au fost puse în executare mai multe mandate de aducere faţă de persoane care sunt cercetate în dosare penale instrumentate la nivelul SPR 9 Şcheia.

Astfel, a fost soluţionată o cauză din data de 1 martie a.c., când, în jurul orei orele 14.30, Poliţia Suceava a fost sesizată de un bărbat de 53 ani cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au spart geamul din stânga-faţă al autoturismului, iar din interior i-au sustras o borsetă în care avea bani şi acte.  Valoarea totală a prejudiciului a fost evaluată de către partea vătămată la suma de 15.000 lei. În cauză  a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

Ca urmare a activităţilor investigative şi de cercetare penală, în cadrul acţiunii, la data de 19.03.2021 s-a reuşit administrarea probatoriului necesar pentru reţinerea şi introducerea în arestul IPJ Suceava a persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18 şi 16 ani ani, din comuna Şcheia.

În sarcina tânărului de 18 ani a fost probată şi activitatea infracţională într-o tentativă de tâlhărie comisă la data de 14 martie a.c., când, în zona Spitalului Judeţean Suceava, un bătrân de 83 ani a reclamat că o persoană necunoscută a încercat să-l deposedeze de bunuri prin acte de violenţă. S-a stabilit că în jurul orei 12.50 bătrânul, care se afla la ieşirea din municipiul Suceava către comuna Şcheia, a fost abordat de tânărul de 18 ani din Şcheia, care, după ce l-a îmbrâncit, făcându-l să-şi piardă echilibrul, a căutat în buzunarele victimei fără a găsi bani sau alte valori, ulterior fugind către Şcheia. Persoana vătămată nu a suferit leziuni sau pagube materiale.

În urma activităţilor  de cercetare penală, la data de 19.03.2021, în cadrul acţiunii desfăşurate, poliţiştii au dipus reţinerea tânărului de 18 ani şi introducerea lui în arestul IPJ Suceava.

Ulterior, faţă de acesta, instanţa de judecată a emis mandat de arestare pentru 30 de zile.

„Astfel de acţiuni cu efective sporite vor continua săptămânal, prioritatea poliţiştilor fiind creştertea gradului de siguranţă în această comunitate şi tragerea la răspundere a tuturor celor care nesocotesc legea” a anunţat Poliţia Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: