Managerul SJU Suceava:

Nu avem suficienţi medici!

> Din acest motiv, deocamdată nu se poate suplimenta numărul de paturi ATI pentru pacienţi cu  Covid-19

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, medicul Alexandru Calancea, a declarat, pentru NewsBucovina, că, deocamdată, în această unitate spitalicească nu va putea fi suplimentat numărul de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii cu Covid-19 în stare gravă, deoarece spitalul nu are suficienţi medici ATI.

Mai multe posturi vacante de medic ATI au fost scoase la concurs, însă a fost ocupat  un singur post

El a spus că SJU Suceava a scos la concurs mai multe posturi vacante de medic ATI, însă a fost ocupat doar un singur post.

Alexandru Calancea a precizat că pentru creşterea capacităţii de tratare a pacienţilor cu Covid-19 în stare gravă vor fi scoase din nou la concurs posturi de medici de terapie intensivă.

Managerul a menţionat că spitalul nu are nevoie de ventilatoare suplimentare pentru paturile de terapie intensivă,  iar paturile de terapie intermediară destinate pacienţilor cu Covid-19 aflate în secţiile Boli Infecţioase şi Pneumologie sunt dotate cu aparate de ventilaţie non-invazivă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat  marţi, într-un comunicat de presă, că a reluat, la 16 martie a.c., videoconferinţa cu managerii spitalelor de la nivel judeţean în cadrul căreia au fost analizate măsuri privind creşterea capacităţilor de tratare a pacienţilor cu Covid-19 în secţiile de terapie intensivă. În comunicat se precizează că la videoconferinţă au participat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii  dr. Andreea Moldovan, dr. Călin Alexandru din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică judeţene, medici de terapie intensivă şi medici epidemiologi.

Sursa citată menţionează că, în urma discuţiilor, s-a decis ca aproximativ 140 de paturi de terapie intensivă pentru adulţi şi aproximativ 210 paturi de terapie intermediară destinate pacienţilor cu Covid-19 să fie suplimentate în unităţile sanitare judeţene, urmând ca în perioada următoare unităţile sanitare să comunice Ministerului Sănătăţii posibilităţile de a suplimenta în continuare numărul acestora. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: