„Nicio localitate suceveană să nu rămână fără proiecte de dezvoltare”

> Cseke Attila: Judeţul Suceava este pe primul loc în ceea ce priveşte investiţiile realizate prin proiecte ale Ministerului Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, aflat în vizită în judeţul Suceava la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit, sâmbătă, la Fundu Moldovei, cu primarii municipiilor şi oraşelor din judeţ, după ce vineri a avut discuţii cu mai mulţi primari prezenţi la obiectivele vizitate la Suceava, Rădăuţi şi Putna.

În cadrul întâlnirii, Cseke Attila a prezentat priorităţile ministerului pe care îl conduce pentru perioada următoare, respectiv lansarea programului pentru construcţii de creşte, proiectele de cadastrare şi proiectele care vor fi propuse şi susţinute prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

În același timp, Cseke Attila a ţinut să afle de la primarii suceveni ce probleme au întâmpinat în derularea proiectelor finanţate prin Ministerul Dezvoltării.

În urma acestor discuţii, el a dat asigurări că va prelua toate problemele ridicate de primari, pentru a fi identificate soluţii la nivel guvernamental.

În timpul discuţiilor s-a conturat ideea stabilirii priorităţilor prin consultări la nivel judeţean, cu respectarea autonomiei locale, astfel încât, în perioada următoare, „nicio localitate să nu rămână fără proiecte pentru dezvoltare”.

Nu în ultimul rând, ministrul a reiterat faptul că judeţul Suceava se află pe primul loc la nivel naţional în ceea ce priveşte investiţiile realizate prin proiecte ale Ministerului Dezvoltării.

În cadrul întâlnirii, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut un bilanţ al proiectelor cu finanţare prin Ministerul Dezvoltării, el precizând că în judeţ sunt 483 de obiective aprobate la finanţare, în valoare de 286 de milioane de euro. Gheorghe Flutur a spus că, dintre acestea, 233 sunt deja finalizate, sumele achitate pentru lucrări fiind de 184 de milioane de euro.

Gheorghe Flutur a evidenţiat şi beneficiile implementării acestor proiecte pentru populaţia judeţului. Astfel, potrivit lui, 72 de proiecte sunt pentru sisteme de aducţiune de apă, pentru 1.054 km reţea, deservind o populaţie de 160.000 de persoane. La acestea se adaugă 72 de obiective pentru 814 km de reţele de canalizare, 172 de şcoli reabilitate în care învaţă 36.000 de elevi, 78 de grădiniţe reabilitate pentru 5.500 de copii, 44 de dispensare medicale, 133 de investiţii în reabilitări şi modernizări de drumuri locale, respectiv 579 km şi 65 de obiective finanţate pentru poduri şi podeţe.

La întâlnire au participat primari din toate formaţiunile politice, precum şi parlamentari din actuala coaliţie de guvernare, printre care senatorii Constantin Daniel Cadariu şi Gheorghe Mîndruţă şi deputatul Angelica Fădor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: