Starea de alertă, prelungită de ieri în România

> Deplasarea în afara locuinţei, interzisă după ora 22

Ieri a intrat în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Aceasta prevede interzicerea deplasării în afara locuinţei între orele 22.00 şi 5.00.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Noua hotărâre de Guvern a intrat în vigoare în 14 martie.

Potrivit HG, se modifică intervalul orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei, urmând ca interdicţia să fie valabilă între orele 22.00 şi 05.00.

„Aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură”, a spus, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîţu.

Până acum, interdicţia de deplasare în afara locuinţei era valabilă între orele 23.00 şi 05.00.

Totodată, prin HG se limitează gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile de cazare dispuse în următoarele localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova; dar şi în Băile Tuşnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din judeţul Harghita; Borşa şi Cavnic din judeţul Maramureş; Poiana Braşov, Predeal şi Bran din judeţul Braşov; Sovata din judeţul Mureş; Vatra Dornei din judeţul Suceava; Voineasa din judeţul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din judeţul Caraş Severin; Arieşeni din judeţul Alba; Durău din judeţul Neamţ; Novaci-Rânca din judeţul Gorj; Păltiniş din judeţul Sibiu; Stâna de Vale din judeţul Bihor; Straja din judeţul Hunedoara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: