În judeţul Suceava au fost utilizate 2.099 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul cu suspiciuni

> Jumătate dintre ele au fost folosite la centrul de vaccinare al CN „Ştefan cel Mare” > O singură persoană a avut o reacţie adversă „minoră”

DSP Suceava a anunţat, vineri, că în ceea ce priveşte lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării, România a recepţionat prima tranşă de vaccin AstraZeneca de 81.600 doze în data de 7 februarie, iar începând cu data de 15 februarie judeţul a recepţionat 2.500 de doze.

Dintre cele 2500 de doze din judeţul nostru au fost utilizate 2.099, cele mai multe, 1.042, la centrul de vaccinare de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Potrivit DSP Suceava, 210 doze au fost utilizate la centrul de vaccinare de la Casa de Cultură „Al. Arşinel” din Dolhasca, 282 de doze  la centrul de vaccinare de la Colegiul „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, 347 de doze la centrul de vaccinare de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava, iar 218 doze la  centrul de vaccinare Zoo Rădăuţi.

Au rămas neutilizate 397 de doze „care sunt  carantinate temporar”, fiind înlocuite cu doze din alte loturi disponibile. Patru doze au fost pierdute.

„Precizăm că, la nivelul judeţului Suceava, la un număr de 2.099 vaccinări (prima doză) cu vaccinul anti-Covid-19 AstraZeneca a fost raportată o singură reacţie adversă minoră –  stare pasageră de lipotimie” a transmis DSP Suceava.

Sursa citată a precizat că, urmare a deciziei comune  CNCAV, INSP, MS, ANMDMR, situaţia lotului de vaccin ABV 2856 a fost analizată şi s-a decis, ca măsură de extremă precauţie, „carantinarea” temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului, continuarea vaccinării cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de faţă în România şi înlocuirea dozelor neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat.

 „Menţionăm că această decizie a fost luată ca o măsură de precauţie extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument ştiinţific care să fi impus această hotărâre.  Reiterăm faptul că decizia de carantinare a lotului respectiv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia” a precizat DSP Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: