În 2020

Dezlănţuirea naturii a făcut pagube în 86 din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului Suceava

>Din necesarul de 44,27 de milioane de lei pentru îndepărtarea stricăciunilor din cele 205 localităţi afectate, de la Fondul de rezervă al Guvernului au fost alocate 34,67 de milioane de lei 

Fenomenele meteo-hidrologice periculoase din anul 2020 au produs pagube în 205 localităţi din 86 de unităţi administrativ-teritoriale afectate din judeţul Suceava. Aşa evidenţiază o analiză a Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, în care se precizează că, în baza proceselor/verbale de constatare şi evaluare, Grupul de suport tehnic privind apărarea împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase, accidentelor la construcţii hidrotehnice şi poluărilor accidentale a întocmit şase  rapoarte de sinteză, suma estimată a stricăciunilor ridicându-se la 44,27 de milioane de lei.

În vederea înlăturării efectelor fenomenelor meteo-hidrologice periculoase de pe durata anului trecut, au fost întocmite trei proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului. Două au vizat refacerea infrastructurii administrate de Consiliul Judeţean Suceava şi de consiliile locale, iar un altul se referă la refacerea în regim de urgenţă a unor lucrări hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, administrate de Administraţia Bazinală de Apă „Siret” Bacău, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava.

În urma intervenţiilor la nivel central, prin Hotărârea de Guvern nr. 554 din 16 iulie 2020, judeţului Suceava i s-au alocat 34,67 de milioane de lei. De asemenea, pe fondul „situaţiei de urgenţă, generate de eşecul utilităţilor”, în anul 2020 Instituţia Prefectului Suceava a înaintat şi un proiect de alocare, din Fondul de rezervă bugetară, a sumei de 232.615 de lei, bani necesari refacerii conductei de alimentare cu apă potabilă a oraşului Gura Humorului. În cele din urmă, în acelaşi context, în scopul activării Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), Instituţia Prefectului a transmis o situaţie centralizatoare a pagubelor Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: