A fost lansată procedura pentru executarea modernizării drumului Panaci – Bilbor

> După finalizarea acestui drum, distanţa dintre Vatra Dornei şi Bucureşti va fi mai scurtă cu 110 km, a declarat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat recent că a semnat documentaţia pentru licitaţia de execuţie a lucrărilor la obiectivul de investiţie „Modernizare DJ 174C, km 0+000 – 3+660  Panaci – Bilbor, judeţul Suceava”, inclus în Lista obiectivelor de investiţii pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II).

Prin acest proiect se propune modernizarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea drumului DJ 174C, km 0+000 şi 3+660 cu o lungime totală de 3,660 km.

Consiliului Judeţean Suceava a aprobat, prin  Hotărârea nr. 7 din 29 ianuarie 2021, devizul general actualizat, indicatorii tehnico-economici actualizaţi precum şi cheltuielile de cofinanţare din bugetul judeţului Suceava  pentru obiectivul de investiţii „Modernizare DJ 174C, km 0+000 – 3+660, Panaci – Bilbor, judeţul Suceava”.

Prin documentaţia tehnică actualizată în 2020, cât şi ca urmare a efectuării expertizei tehnice se propune asfaltarea a 3,66 km de drum, precum şi execuţia de rigole, drenuri, podeţe, ziduri de sprijin şi de căptuşire, lucrări de siguranţa circulaţiei.

„Acest drum face legătura dinspre Vatra Dornei spre Topliţa. Este o deschidere, o scurtătură cu avantaje excepţionale pentru zona Vatra Dornei şi pentru turismul din această zonă. După finalizarea acestui drum, distanţa dintre Vatra Dornei şi Bucureşti va fi mai scurtă cu 110 km. Mai mult, aici avem o zonă turistică cu un potenţial uriaş, care va fi pusă în valoare şi mai bine. Este ţara apelor minerale, este o zonă cu domeniu schiabil unde zăpada rămâne cea mai lungă perioadă din an. Apoi avem Parcul Naţional Călimani. Toată zona este mirifică. Modernizarea acestui drum reprezintă un câştig pentru judeţul Suceava, pentru investitori, pentru turism, pentru turiştii care vor veni în judeţ” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: