Solca

Scandal între activişti de mediu şi un transportator de material lemnos

> Activiştii de mediu i-au pulverizat în ochi spray lacrimogen şoferului > Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină pentru a evita escaladarea conflictului

Un scandal între activişti de mediu şi un transportator de material lemnos s-a produs sâmbătă seara în oraşul Solca, incident care s-a soldat cu dosare penale pentru ameninţare şi lovire şi alte violenţe.

Aproape de ora 22, un activist de mediu, Mihai P., de 22 de ani, din Solca a sesizat IPJ Suceava că  împreună cu alte persoane a depistat pe teritoriul oraşului, în zona drumului forestier „Tocari”, un camion care transportă material lemnos fără a deţine documente legale de provenienţă, el fiind agresat de conducătorul auto în momentul depistării acestuia.

Până să ajungă echipajul de poliţie la locul respectiv, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 că unui şofer de camion, de 37 ani, din Arbore, i-a fost pulverizat spray lacrimogen în zona feţei de către mai mulţi activişti de mediu…

Echipa de intervenţie la evenimente din cadrul Poliţiei Solca, un echipaj de la Secţia Poliţie Rurală 3 Marginea şi un lucrător din cadrul biroului silvic al IPJ Suceava au ajuns în zona respectivă pentru a efectua cercetări.

Când au sosit echipajele de poliţie la faţa locului, şoferul camionului primea îngrijiri medicale de la un echipaj de ambulanţă, el reclamând că i-a fost pulverizat un jet de spray în zona feţei de către o persoană care făcea parte dintr-un grup cu care a intrat în conflict verbal în zona barierei din apropierea cantonului silvic  „Tocari” Solca.

După sosirea echipajelor de poliţie la faţa locului au ajuns mai multe persoane, activişti de mediu, respectiv Mihai P., Dănuţ G., Casian Gheorghe I. şi Tudorel B., care au declarat verbal că presupun că respectivul şofer a intrat cu o autoutilitară în pădure în zona „Tocari”, intenţionând să efectueze un transport de material lemnos fără documente legale. Iar datorită faptului că  i-a văzut în apropiere, conducătorul auto a sistat activitatea, abandonând autoutilitara în pădure. Ulterior, la faţa locului au sosit mai multe persoane, cunoştinţe ale conducătorului auto şi ale activiştilor de mediu, fiind necesare acţiuni ale poliţiştilor aflaţi la faţa locului de prevenire şi de mediere a unei posibile stări conflictuale.

Echipajul din cadrul Poliţiei Solca împreună cu poliţistul din cadrul biroului silvic al IPJ Suceava s-au deplasat în pădure, unde, la o distanţă de 800 m de bariera de acces, au identificat autoutilitara încărcată cu lemn rotund.

Şoferul, care este şi administratorul firmei din Arbore, a susţinut că autoutilitara se află în rampa primară a locului recoltării şi, întrucât a suferit defecţiuni tehnice, nu s-a mişcat de acolo.

Poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, procedându-se la darea în custodie a materialului lemnos şi a autoutilitarei.

  Unul dintre activiştii de mediu, de 34 ani, din  Vicovu de Sus, a declarat verbal că ar fi fost ameninţat de şofer în timp ce se afla în pădure, el fiind invitat la sediul Poliţiei Oraşului Solca în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei,  audierii şi depunerii unei eventuale plângeri penale, însă nu a dat curs invitaţiei.

Şoferul camionului a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticat cu „arsură chimică oculară”. Având în vedere cele sesizate şi  constatate cu ocazia deplasării la faţa locului, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor  de  „lovirea sau alte violenţe” şi „ameninţare”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: