Râşca

Un cerb care traversa un drum montan, filmat de angajaţii ocolului silvic

Un cerb care traversa un drum montan a fost filmat de angajaţii unui ocol silvic din judeţul Suceava. Ei se aflau într-o acţiune de monitorizare a faunei, în momentul în care s-au întâlnit cu animalul.

Pădurea în care s-a produs întâlnirea cu cerbul este administrată de Regia Naţională Romsilva.

„Prioritate de… cerb într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Râşca din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Colegii noştri s-au întâlnit cu un frumos cerb pe un drum, în timp ce se aflau într-o acţiune de monitorizare. Frumosul animal i-a ignorat, a traversat impasibil drumul şi s-a retras în pădure, iar colegii noştri au rămas cu o amintire frumoasă şi cu această filmare” s-a anunţat pe pagina de Facebook a Romsilva.

Potrivit specialiştilor, cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri. Acestea sunt conduse de un cerb tânăr, iar femelele stau în cârduri separate, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. (A.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: