Pentru luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii

Şeful SIPI Suceava, col. Florin Timu, a fost reţinut de procurorii DNA

> Timu ar fi primit de la Obreja, în mod direct sau prin intermediar, sume cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari, au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, începând cu data de ieri, 4 martie a.c., a lui Florin Constantin Timu, colonel, şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava (SIPI), structură de informaţii din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În aceeaşi cauză s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de Radu Ionuţ Obreja, comisar-şef de poliţie (arestat preventiv în altă cauză), fost şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul SPCRPCIV Suceava, pentru comiterea unei infracţiuni de dare de mită în formă continuată (5 acte materiale).

Potrivit DNA, Florin Constantin Timu şi Radu Ionuţ Obreja urma să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dosarul în care sunt cercetaţi cei doi s-a disjuns din cauza penală privind activităţi de corupţie presupuse a fi comise la nivelul Compartimentului permise de conducere auto Suceava.

Potrivit DNA, în scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Suceava, în perioada 2017 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciului Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro) şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuţ, şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări din cadrul SPCRPCIV Suceava, informaţii nedestinate publicităţii, pe care le deţinea în virtutea funcţiei, astfel încât Obreja Radu-Ionuţ sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: