Azi, şedinţă extraordinară a CJ Suceava

> Scopul ei este predarea terenului pentru construirea spitalelor de copii şi de boli infecţioase din municipiul reşedinţă de judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat deliberativul judeţean, în şedinţă extraordinară, vineri, 5 martie, pentru a aproba un proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), a amplasamentului, în scopul asigurării condiţiilor pentru construirea şi dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric şi de boli infecţioase.

Potrivit proiectului, se propune predareala CNI, pe bază de protocol, a amplasamentului, teren în suprafaţă de 15.188 mp, din totalul de 34.597 mp, situat în zona spitalului vechi, teren care este proprietate publică a judeţului Suceava şi aflat în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă, în vederea şi pe perioada realizării obiectivului de investiţii.

CJ a înaintat către CNI solicitarea privind includerea în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, subprogramul „Unităţi sanitare”, a obiectivului de investiţii „Extinderea capacităţii serviciilor medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava prin construirea şi dotarea a două clădiri monobloc cu profil pediatric şi de boli infecţioase”.

„Prin realizarea obiectivului de investiţii propus, respectiv construirea unui clădiri monobloc ce va avea secţiile de Pediatrie, Obstetrică şi Ginecologie şi a a alteia pentru Boli infecţioase, vor fi eliminate disfuncţionalităţile actuale şi vor fi eficientizate serviciile medicale şi hoteliere oferite pacienţilor pediatrici şi pacienţilor cu patologie infecţioasă. În aceste noi condiţii, respectarea normelor epidemiologice în vigoare va duce la asigurarea îngrijirii medicale atât în condiţii de epidemie/pandemie, cât şi în condiţii normale” se arată în document.

„Pentru realizarea în bune condiţii a investiţiei, judeţul Suceava se obligă, în condiţiile legii, să asigure suprafeţele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului, finanţarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.) şi menţinerea destinaţiei obiectivului şi întreţinerea acestuia pe o perioadă de minim 15 ani” se arată în proiectul de hotărâre propus spre aprobare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: