Şi viitorul prefect a fost victimă a hoţilor în Şcheia

> Iulian Cimpoeşu anunţă că va impune măsuri pentru a creşte siguranţa cetăţenilor > Este greu de gestionat situaţia, pentru că a luat prea mare amploare

Prefectul nominalizat de USR pentru judeţul Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat la News Bucovina că va impune măsuri pentru creşterea siguranţei cetăţenilor, în special în comuna Şcheia, unde îşi are domiciliul, fiind şi el o victimă a hoţilor.

„Cunosc foarte bine problemele din Şcheia. În politică am intrat datorită problemelor din Şcheia. În buricul aşezării nu era canalizare, nu era apă, deşi e cea mai bogată comună din judeţ, o comună cu un potenţial uriaş de dezvoltare. Într-un studiu e pe locul 3 în Moldova şi pe locul 38 în ţară ca potenţial de dezvoltare, dar acest potenţial nu a fost valorificat” a spus Cimpoeşu.

El a menţionat că şi el locuieşte pe o stradă unde toate utilităţile sunt private, aduse de cetăţeni, pe bani mulţi.

„Din punctul de vedere al siguranţei cetăţeanului, sigur trebuie intervenit. După ce s-a făcut acum câţiva ani Poliţia locală, credeam că se vor mai rezolva problemele, dar nu s-a prea mişcat Poliţia locală. S-au făcut 11 posturi, acum mai sunt şapte ocupate. Voi interveni inclusiv prin discuţii cu Jandarmeria pentru patrulare” a spus viitorul prefect.

El a amintit că a bătut la pas toată Şcheia în campania electorală, iar prima senzaţie, acolo, pe străzi este „de fortăreaţă”.

„Casele cu ziduri foarte înalte, cinci-şase câini în curte, plus sisteme de supraveghere video şi tot intră hoţii fără probleme. Îmi era frică să pun un pliant la poartă, pentru că sărea câinele, dar ei… nu înţeleg cât tupeu pot să aibă” a spus Cimpoeşu.

El a menţionat că va discuta cu Jandarmeria despre situaţia din Şcheia şi consideră că acolo trebuie făcute patrule mixte.

„Poliţia locală să fie Poliţie locală, altfel nu-şi are rostul. Trecem de la munca de birou la munca de patrulare” a spus Cimpoeşu.

El s-a arătat indignat de tupeul celor care comit infracţiuni şi a amintit că în urmă cu 2 ani s-au tăiat cauciucurile autovehiculului Poliţiei chiar în curtea instituţiei…

Cimpoeşu consideră că va trebui rezolvată şi problema luării în evidenţă a persoanelor care nu au domiciliul în comună, dar şi problema autorizaţiilor de construire.

„Eu însumi am fost o victimă. Când era casa în contrucţie mi s-a furat totul. Nici până acum n-am recuperat paguba” a spus Cimpoeşu.

El a arătat că acel hoţ a fost acuzat că a omorât doi bătrâni şi le-a furat pensia în judeţul Iaşi şi, ca să fie mutat în arestul de la Suceava, s-a autodenunţat şi cu furturile din Suceava.

„Este greu de gestionat situaţia, pentru că a luat prea mare amploare” a mai spus Iulian Cimpoeşu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: