Ca în fiecare an

Primarul Ion Lungu iese cu măturoiul pe străzi

>„Chiar dacă unii mă ironizează, este vorba despre iniţiativă, acţiune civică, fiecare trebuind să se implice, astfel încât să avem un oraş cât mai curat” consideră primul gospodar al urbei reşedinţă de judeţ

În municipiul Suceava, campania „Toţi pentru curăţenia oraşului” a demarat de pe 1 martie, susţine primarul Ion Lungu. Şeful municipalităţii precizează că, devenite deja tradiţionale, acţiunile de salubritate se desfăşoară în mai mult etape, pentru început intervenindu-se pe bulevardele principale, în special la adunarea şi îndepărtarea mizeriei de pe trotuare şi a noroiului din rigole.

Lungu spune că, în ciuda faptului că este des ironizat, va ieşi şi în acest an la măturatul străzilor, astfel încât să dea un imbold şi locuitorilor Sucevei.

„După cum ştie, de 16 ani se desfăşoară campania «Toţi pentru curăţenia oraşului», în care mă implic personal. Este o tradiţie să mătur pe străzile din oraş. Chiar dacă unii mă ironizează, este vorba despre iniţiativă, acţiune civică, fiecare trebuind ca să se implice, astfel încât să avem un oraş cât mai curat în această perioadă” a declarat primul gospodar al capitalei de judeţ.

În perioada 2 martie-22 aprilie, muncitorii specializaţi vor trece de mai multe ori prin toate cartierele municipiului, graficul acţiunilor fiind înaintat conducerilor asociaţiilor de proprietari, cărora primarul le recomandă „să se implice în această campanie”.

În ultima săptămână, respectiv începând cu 26 aprilie, atenţie mare va fi acordată spaţiilor din preajma locaşurilor de cult, parcurilor şi zonelor de agrement, în aşa fel încât, până la sărbătorile pascale, „oraşul să fie cât mai îngrijit, cât mai frumos”.

„Sper ca toată lumea să înţeleagă acest mesaj. Sigur, Primăria are datoria să facă curăţenie, iar pe cetăţeni îi rog să o întreţină, responsabilitate care le revine” a subliniat Ion Lungu, menţionând că – până la lucrările mari de modernizare – parcul Şipote va avea parte de „o mică reabilitare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: