Nu este cazul ca sucevenii să se relaxeze !

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că rata de infectare cu noul coronavirus în municipiu era de 2,26 cazuri la mia de locuitori, transmiţând un apel spre a se face toate eforturile ca municipiul să rămână în scenariul galben, în primul rând pentru elevii care merg la şcoală.

„Am văzut un soi de relaxare în oraşul nostru şi cred că nu este cazul. Pe-ricolul încă nu a trecut. Aţi văzut şi dumneavoastră semnele de alarmă care se trag la nivel naţional cu acest val trei, cu această tulpină britanică. Ştiu că deranjez, plictisesc, dar îmi fac din nou datoria să atenţionez să respectăm regulile legale în continuare, respectiv purtatul măştii, respectarea distanţării fizice, igiena personală. Inclusiv pentru cei care s-au vaccinat. Nu înseamnă că dacă te-ai vaccinat nu mai trebuie să porţi mască. Dacă nu rişti să te îmbolnăveşti tu, rişti să dai virusul mai departe” a spus Ion Lungu.

Campania de vaccinare în cele două centre comunitare deschise de municipalitate merge bine, consideră edilul-şef.

Astfel, în cele două centre au fost vaccinate, în 14 zile din luna februarie, 1.003 persoane, dintre care 703 la centrul de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi 300 la Şcoala „Miron Costin” din Burdujeni.

Primarul a mai spus că pentru perioada 1-4 martie s-au efectuat 378 de programări, dintre care 240 la CN „Ştefan cel Mare” şi celelalte la Şcoala „Miron Costin”.

„Primăria Suceava face tot ce este necesar pentru a se desfăşura în condiţii normale această campanie de vaccinare” a precizat Ion Lungu, care a făcut un apel ca sucevenii să se vaccineze împotriva Covid-19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: