Prefectul Alexandru Moldovan, mesaj către suceveni:

Închei mandatul cu mulţumirea că am putut contribui la gestionarea celei mai dificile perioade din ultimii 30 de ani

Prefectul de Suceava, Gheorghe-Alexandru Moldovan, a transmis, ieri, un mesaj la finalul mandatului, el urmând să fie înlocuit de Iulian Cimpoeşu, prefect desemnat de USR.

Vă prezentăm integral mesajul lui Alexandru Moldovan. (N.B.)

 Închei aici mandatul meu de prefect al judeţului Suceava, cu satisfacţia muncii făcute cu seriozitate, cu mulţumirea că am putut contribui la gestionarea celei mai dificile perioade din ultimii 30 de ani.

Am tratat funcţia de înalt funcţionar public, de reprezentant al Guvernului pe plan local, în deplin respect pentru oameni şi Constituţie, cu profesionalismul unui jurist, cu implicarea şi modestia locuitorului cetăţii şi, cu riscul de a mă repeta, cu seriozitatea specifică bucovineanului.

În Instituţia Prefectului şi în instituţiile publice aflate în coordonare, am întâlnit oameni de bună calitate, sunt cei cu care am făcut echipă, cu încredere şi totală deschidere, chiar din prima zi de mandat.

Le mulţumesc pentru aceasta, iar preţuirea mea pentru ei este una dincolo de cuvinte.

Ne ştim, ne-am descoperit în momente delicate, în deciziile noastre luate uneori în miez de noapte sau după zile nedormite.

Se spune că există în viaţa instituţiilor şi a oamenilor momente în care trebuie luate decizii fundamentale. Am fost pus în faţa acestor momente, definitorii pentru mine, întrucât de deciziile luate depindea evoluţia epidemiologică a judeţului nostru. Am învăţat că porţi răspunderea deciziei şi că aceasta trece dincolo de existenţa personală şi instituţională. Am zis de multe ori că necesitatea protejării sănătăţii publice are prioritate, atunci când intră în conflict cu alte drepturi, şi am acţionat călăuzit de acest principiu consacrat de dreptul european. Situaţia actuală la nivelul judeţului este o răsplată unică. Singura de care aveam nevoie.

Momentele prin care am trecut, lucrurile de nepovestit pe care le-am văzut în ultimul an m-au lăsat, uneori, în lipsă de cuvinte. Însă, nu de reacţii ferme şi imediate. M-au făcut să privesc mai atent la ce şi cum se întâmplă împrejurul nostru. Dacă mi-e permis un sfat, acesta este să încercăm să ieşim, un moment, din bula în care stăm, unii fericiţi, unii ignoranţi, dar atotştiutori, şi să privim lung în lume. Să o vedem şi să o descoperim. Aşa cum este ea. Apoi să decidem din ce aluat suntem făcuţi. Şi să acţionăm.

Aceleaşi lucruri m-au determinat, însă, să cred în continuare în oameni, în bun-simţ şi empatie. Şi mă bucur că nu m-am înşelat. Reacţia societăţii civile sucevene, a oamenilor, a corpului medical, a fost una extraordinară, au reuşit să aducă speranţă şi lumină în întuneric. A fost o lecţie de viaţă pentru o naţie întreagă, pentru care le sunt profund recunoscător.

A fost o onoare să lupt alături de dumneavoastră.

Un gând de mulţumire se îndreaptă şi către partenerii din mass-media naţională şi locală, care ne-au sprijinit în prezentarea corectă a realităţilor şi au făcut corp comun în provocările pe care le-am avut de înfruntat. Le mulţumesc pentru că nu de puţine ori contribuţia lor a dus la îmbunătăţirea deciziilor şi ne-au îndemnat să rămânem cuplaţi la realitatea zilei.

Fără a avea pretenţia perfecţiunii, închei acest mandat cu puterea de a mă uita în oglinda faptelor mele şi în ochii fiecărui suceavean. Funcţiile şi demnităţile sunt trecătoare, important este ceea ce laşi în urmă. Drumul meu continuă, animat de aceleaşi principii şi valori care m-au format ca jurist.

Aşa cum ştiţi, funcţia pe care am ocupat-o a devenit în urma modificărilor Codului administrativ o funcţie politică de demnitate publică, iar, în urma algoritmului stabilit la nivel politic, a fost desemnată o nouă echipă de conducere. Vreau să urez succes domnului prefect şi domnilor subprefecţi în nobila lor misiune, am convingerea că vor reuşi să depăşească această perioada dificilă.

Vă mulţumesc, vă doresc sănătate, vă rog să aveţi încredere, vom fi bine!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: