91 de teste rapide antigen au fost folosite în cabinetele medicale şcolare

> În 11 cazuri, rezultatul a fost pozitiv

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, ne-a declarat, luni, că, în perioada 8-28 februarie, au fost utilizate în cabinetele medicale şcolare ale unităţilor de învăţământ 91 de teste rapide antigen pentru Covid-19, la testarea elevilor şi personalului din învăţământul sucevean.

Băncilă a spus că din totalul acestor teste efectuate, în 11 cazuri rezultatul a fost pozitiv.

Ea a precizat că Ministerul Sănătăţii a repartizat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava 30.000 de teste rapide antigen pentru SARS-CoV-2, iar o parte dintre acestea au fost distribuite unităţilor de învăţământ care au cabinete medicale şcolare.

Ministerul Sănătăţii (MS) a informat, vineri, că până la data de 26 februarie a.c. au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, iar peste 66% dintre ele au fost distribuite în cabinetele medicale şcolare din cadrul unităţilor de învăţământ.

Testarea antigen SARS-CoV-2 vizează 17.677 de unităţi de învăţământ şi 3.226.554 de persoane, dintre care 2.918.275 de elevi. Până în prezent, au fost folosite 4.375 de teste, 92% dintre acestea au avut rezultat negativ, precizează MS. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: