Suceveancă trimisă în judecată pentru delapidarea a peste 1.600.000 de lei

> Timp de 11 ani, ea a falsificat aproape 2.000 de acte în baza datelor personale a 366 de persoane membre ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Suceava

O suceveancă a fost trimisă în judecată, în data de 19 februarie, pentru delapidarea a peste 1.600.000 lei, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Potrivit sursei citate, femeia va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Concret, din luna mai 2005, femeia a preluat gestiunea unui punct de lucru dintr-o comună din judeţ a organizaţiei private de caritate Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Suceava. Ulterior, în 2010, i-a fost încheiat şi un contract individual de muncă, femeia derulându-şi activitatea în temeiul acestuia în perioada 1.01.2011-07.08.2015, spun procurorii.

Astfel, ea avea acces la baza de informaţii şi la datele personale ale clienţilor. În total, suceveanca a folosit datele a 366 de persoane pentru a comite delapidări.

Mai exact, în perioada 2006-2015, ea şi-a însuşit din gestiune şi a folosit în interes personal suma totală de 1.617.751,23 lei.

Pentru asta, femeia întocmea în fals adeverinţe de venit, contracte de împrumut şi dispoziţii de plată în numele unor membri ai casei de ajutor. Alte metode presupuneau nedepunerea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizaţie sau rată împrumut, retragerea din cotizaţiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora sau falsificarea chitanţelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizaţii la rata împrumut.

Din suma menţionată s-au recuperat 455.874,97 lei, pentru diferenţă fiind instituit sechestrul asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul sucevencei.

Procurorii arată că au fost identificate şi ridicate în original 1.887 înscrisuri falsificate, respectiv contracte de împrumut, chitanţe, adeverinţe, dispoziţii de plată şi cereri de restituire, prin rechizitoriu solicitându-se instanţei de judecată a se pronunţa cu privire la desfiinţarea acestora.

Sursa citată a evidenţiat caracterul complex al cauzei, generat de perioada extinsă în care a fost desfăşurată activitatea, numărul foarte mare al persoanelor audiate în cauză – 398, al actelor materiale – 1.017, respectiv 1.900, impunându-se verificarea şi analizarea fiecărui înscris ridicat, precum şi de valoarea ridicată a prejudiciului produs – 1.617.751,23 lei.

Organele de urmărire penală au fost sesizate de una din persoanele fizice păgubite, sesizare la care ulterior au mai fost alăturate şi alte plângeri, respectiv sesizări din oficiu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: