Focuri de armă în zona comunei Izvoarele Sucevei

> Persoane suspecte de contrabandă au reuşit să fugă, abandonând ţigări în valoare de peste 100.000 de lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei au depistat, în data de 25 februarie, mai multe colete cu ţigări de contrabandă. Ei au tras focuri de armă pentru a stopa un grup de contrabandişti, care au fugit pe teritoriul statului vecin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, echipajul a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Izvoarele Sucevei.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor, efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care aceştia au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcţii diferite.

În vederea reţinerii persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul Ucrainei, potrivit sursei citate.

Ulterior, poliţiştii de frontieră au transportat cele zece colete găsite la sediul sectorului. În colete erau 8.940 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la peste 104.500 lei.

Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere fruduloasă a frontierei de stat. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: