A fost modificată procedura de calcul a ratei de infectare

Prefectura Suceava a informat că începând de vineri, 26 februarie, a intrat în vigoare o modificare legislativă importantă cu privire la modalitatea în care se calculează rata incidenţei Covid-19 cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori.

Potrivit unei hotărâri de guvern, începând de vineri, incidenţele cumulate ale cazurilor pe ultimele 14 zile cuprind inclusiv numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate.

Această modificare legislativă face ca în cazul, unor localităţi care au înregistrate focare Covid-19 să se schimbe scenariul după care funcţionează restaurantele, cafenelele şi sălile de spectacole, inclusiv scenariile în care funcţionează şcolile.

Reamintim că în funcţie de rata incidenţei dintr-o localitate se stabilesc scenariile cuprinzând diferite restricţii impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: