Municipiul Suceava

Peste 120 de persoane vulnerabile se află pe lista caravanei mobile de vaccinare

> Este vorba despre cele din categoria persoanelor cu dizabilităţi sau nedeplasabile > Primarul Ion Lungu cere şi dascălilor să facă tot posibilul să se imunizeze, astfel încât „şcoala se facă faţă în faţă”  

Campania de vaccinare se desfăşoară în condiţii bune în cele două centre deschise de Primărie pe raza municipiului Suceava. Este vorba despre centrele de la  sălile de sport ale Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi, respectiv, Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din Burdujeni, primarul Ion Lungu declarând  că, spre deosebire de alte cazuri întâlnite în ţară, programarea electronică este respectată, zilnic vaccinul fiind administrat la 40-50 de suceveni.

Conform edilului-şef, de miercuri a început şi campania de vaccinare a cadrelor didactice, primarul cerând dascălilor să facă tot posibilul  să se vaccineze, astfel încât numărul cazurilor de infectare să nu crească, iar orele să se desfăşoare în clase. „Metodologia este alta. De organizare şi programare se ocupă Inspectoratul Şcolar Judeţean. Fac un apel la cadrele didactice din municipiul Suceava să se vaccineze, să se imunizeze. Avem nevoie ca şcoala să funcţioneze cât mai mult faţă în faţă. Sper să se înţeleagă acest lucru şi aceştia să se vaccineze în număr cât mai mare” a precizat edilul-şef.

Pe de altă parte,  Ion Lungu a ţinut să anunţe că pentru caravana mobilă de vaccinare s-a pus la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică o listă cu 121 de persoane vulnerabile din municipiu, din categoria celor cu dizabilităţi sau nedeplasabile.

În municipiul Suceava au fost avizate de DPS centrele de vaccinare de la de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Obcini,  sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din Burdujeni, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandru Ghica” din Iţcani, sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, cât şi centrul din incinta Iulius Mall Suceava.

Pe fondul numărului mic de doze de vaccin repartizate  judeţului şi municipiului Suceava, sălile de sport ale Şcolii Gimnaziale Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Alexandru Ghica” din cartierul Iţcani au fost redate elevilor, în vederea efectuării orelor de educaţie fizică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: