Pe fondul Covid-19

Fermierii nu se vor prezenta la centrele APIA, pentru a depune cererile de subvenţie pe 2021

> Agricultorii vor verifica la primării situaţia înscrierii în registrul agricol a suprafeţelor deţinute, adeverinţa fiind transmisă la APIA de funcţionarii respectivi

Fermierii vor putea să-şi înregistreze cererile unice de plată pentru anul 2021 fără a se prezenta la Centrul Judeţean sau la centrele locale al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava. Directorul executiv Delia Moldoveanu informează că astfel se asigură protecţie în contextul pandemiei Covid-19, noua campanie desfăşurându-se în perioada 1 martie – 15 mai 2021. Drept urmare, în primul rând, fermierii îşi pot actualiza parcelele agricole, cât şi toate informaţiile din cerere prin accesarea aplicaţiei „IPA online”. De cealaltă parte, împreună cu funcţionarii primăriei unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia deţin terenul, agricultorii vor verifica situaţia înscrierii în registrul agricol a suprafeţelor în cauză, adeverinţa fiind transmisă la APIA de lucrătorii primăriei. „Funcţionarii APIA vor contacta fermierii în vederea închiderii electronice a cererii şi pentru programarea acestora în vederea semnării cererii şi declaraţiilor ataşate acesteia” a precizat Delia Moldoveanu, menţionând că se va completa o singură cerere unică de plată, fiind vorba despre suprafeţe de teren aflate în diferite localităţi sau judeţe.

Important de precizat este că documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii acesteia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: