În judeţ, de la reluarea „fizică” a cursurilor

17 cadre didactice şi patru elevi confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat că, de la reluarea învăţământului cu prezenţa fizică în şcoli, în judeţul Suceava au fost depistate mai multe cadre didactice infectate decât elevi.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a arătat că şcolile s-au redeschis „fizic” în judeţul Suceava din 8 februarie şi au fost dotate de Direcţia de Sănătate Publică cu teste rapide antigen, pentru testarea cazurilor de suspiciune de Covid-19.

Ea a informat că săptămâna trecută au fost identificate mai multe cadre didactice pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2 decât elevi.

Astfel, au fost identificate trei cadre didactice la Colegiul economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, care însă nu au fost la şcoală şi au fost izolate la domiciliu, un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin” Suceava, iar clasa la care a predat respectivul cadru didactic a trecut la cursuri online 14 zile, două cadre didactice la Liceul cu Program Sportiv Suceava (izolate la domiciliu, nu au fost la şcoală), o educatoare la Grădiniţă cu Program Prelungit „Prichindel” (clasa a trecut online pentru 14 zile) şi un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, care nu a fost la şcoală, fiind izolat la domiciliu, un cadru didactic de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (care a fost izolat la domiciliu şi nu a fost la şcoală) şi câte un cadru didactic de la şcolile gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Grăniceşti, Mitocu Dragomirnei, Corocăieşti, Udeşti, Pojorâta, Ilişeşti, de la Şcoala Gimnazială „Aurelian Stanciu” Salcea şi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi.

La aceste şcoli, cadrele didactice nu au intrat în contact cu elevii, ele fiind izolate la domiciliu pentru 14 zile, ni s-a precizat.

Tot în ultima săptămână au fost depistaţi cu Covid-19 un elev de clasa a III-a de la Şcoala Gimnazială Pătrăuţi, o elevă de clasa a IV-a de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava şi o elevă de clasa a VII-a de la Şcoala Gimnazială Grăniceşti.

DSP Suceava a reamintit că scenariile privind activitatea instituţiilor de învăţământ sunt următoarele:

> Verde: Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie sanitară;

> Galben: Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – Participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară. Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu;

> Roşu: Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studii. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: