Prin programul „Educaţia în siguranţă”

ISJ Suceava a achiziţionat 780.000 de măşti de protecţie sanitară şi 15 tone de substanţe dezinfectante

> Produsele au fost distribuite unităţilor de învăţământ din judeţ

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, prof. Cezar Anuţei, ne-a declarat că instituţia a achiziţionat, în cursul lunii decembrie, cu fonduri alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în cadrul Programului naţional „Educaţia în siguranţă”, 780.000 de măşti de protecţie sanitară şi 15.000 de litri de substanţe dezinfectante, produse care au fost distribuite deja unităţilor de învăţământ din judeţ, în funcţie de solicitări şi de numărul de elevi.

El a mai spus că, la sfârşitul anului trecut, prin acelaşi program, au mai fost achiziţionate 3.087 de dispozitive electronice cu conexiune la internet, iar prin Programul naţional „Şcoala de Acasă” au fost achiziţionate 8950 de tablete, fondurile fiind alocate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar dispozitivele fiind deja repartizate elevilor.

Programul naţional „Educaţia în siguranţă“, care a fost aprobat prin HG nr. 756/ 10 octombrie 2020, prevedea achiziţionarea de materiale de protecţie sanitară şi dispozitive electronice necesare asigurării activităţilor didactice în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, fiind derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării în anul 2020, prin inspectoratele şcolare judeţene. Prin hotărârea de guvern s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe anul 2020 cu 100 milioane de lei pentru finanţarea Programului naţional „Educaţia în siguranţă“.

Reamintim că, potrivit Ordinului MEC nr. 4.738 din 20 iulie 2020, s-a aprobat achiziţionarea a 250.000 de dispozitive electronice cu conexiune la internet prin Programul naţional „Şcoala de acasă”, pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi şi cu frecvenţă (respectiv clasa pregătitoare, clasele I-XII, şcoala profesională), înmatriculaţi, la început de an şcolar, în unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, pentru elevii care provin din medii defavorizate, pentru elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, precum şi pentru elevii care nu deţin în folosinţă personală un dispozitiv electronic cu conexiune la internet. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: