Aglomeraţie, nerespectarea măsurilor sanitare şi lipsă de organizare la pârtia de schi din Rarău

Aglomeraţia şi lipsa de organizare a operatorului care administrează pârtia de pe Masivul Rarău au nemulţumit, duminică, mai mulţi turişti care au intenţionat să schieze pe această pârtie, mai ales că ultimele ninsori au făcut ca pârtia să fie perfectă pentru acest sport.

Cu jumătate de oră înainte de deschiderea instalaţiei de transport era deja formată o coadă lungă, cu turişti din aproape toate regiunile ţării, iar cei care nu mai fuseseră în zonă au avut surpriza să constate că nu puteau achita cu cardul, ci doar cu banii în mână.

Telegondolele au funcţionat la capacitate maximă, fără să fie respectate măsurile de prevenţie în pandemie, iar cei mai mulţi schiori nu purtau mască de protecţie.

În zona de la baza pârtiei nu erau persoane care să indice turiştilor cum să-şi parcheze maşinile, dacă parcarea este ocupată şi s-a ajuns ca unele maşini să fie parcate şi la 4 km de baza pârtiei.

Mai mult, poliţia locală era depăşită de situaţie, nefiind o coordonare între agenţii care ar trebui să se ocupe de fluidizarea traficului şi operatorul parcării de la baza pârtiei.

De menţionat este că autobuzul care circulă pe acest traseu îşi începe programul la ora 9.30 în timp ce pârtia se deschide la ora 9.

Totodată şi traficul a fost blocat, pentru că nu au lipsit nici cei care au depăşit coloana de maşini.

„Atâta lipsă de organizare nu am văzut în nicio altă zonă. Se vede lipsa de preocupare a administraţiei. Păcat de investiţia asta şi de pârtie pentru că nu se găseşte cineva care să asigure un flux normal şi să fie respectate nişte reguli” a declarat un turist dezamăgit. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: