Suceveni amendaţi pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu

> Un bărbat din Ostra a fost depistat în trafic, la volanul unei maşini, pe un drum din comuna Arbore

Poliţiştii suceveni au aplicat în ultimele zile sancţiuni în valoare de peste 50.000 lei în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, în perioada 25 – 29 ianuarie, poliţiştii au derulat pe raza judeţului, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2. Au fost verificate 283 de societăţi comerciale şi 132 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 189 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 51.400 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse 6370 persoane.

De menţionat este că doar vineri poliţiştii au identificat cinci persoane care nu respectau măsurile de izolare la domiciliu ca urmare a revenirii în ţară din spaţiul european.

Astfel, în cadrul activităţilor privind verificarea zilnică a persoanelor aflate în carantină/izolare la domiciliu, conform listelor transmise de DSP Suceava, s-a procedat la verificarea la domiciliu a persoanelor de pe raza oraşului Siret. La adresele indicate de către DSP Suceava nu au fost identificate 3 persoane, care au fost amendate cu câte 1000 de lei fiecare.

Tot vineri, poliţiştii din Solca au oprit un autoturism pentru control pe DJ178 în Arbore. Conducătorul autoturismului a fost identificat ca fiind un bărbat de 32 ani, din Ostra, care a fost verificat în baza de date, rezultând alertă de coronavirus, având de efectuat carantina în satul Clit. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea carantinării cu amendă de 1000 lei.

În aceeaşi zi, la ora 17.05, având în vedere lista cu persoanele autoizolate la domiciliu transmisă de DSP Suceava, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus s-au deplasat la domiciliul unui bărbat de 42 de ani, care nu a fost identificat la domiciliu. El a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea carantinării conform art. 65 lit. b din Legea 55 din 2020, cu amendă de 1000 lei.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, echipajele de poliţie, poliţie locală şi jandarmerie aflate în serviciu pe raza judeţului verifică modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23 şi 5. Poliţia Suceava reaminteşte că este permisă circulaţia persoanelor în acest interval doar pentru motive de urgenţă sau de interes profesional. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: