Peste 1.000 de persoane din judeţ s-au vaccinat vineri împotriva SARS-CoV-2

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Dinu Florin Sădeanu, a informat, sâmbătă, că în cursul zilei de vineri s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 peste 1.000 de persoane din judeţ.

El a spus că cele mai multe, 478, s-au vaccinat la centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, 138 de persoane la centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Fălticeni, 114 la Spitalul Municipal Rădăuţi, câte 102 la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc şi Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, 93 la centrul de vaccinare de la Spitalul Orăşenesc Siret şi 24 la centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Sădeanu a spus că, până vineri, în total, în judeţ s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2, cu prima doză, 16.343 persoane, iar cu a doua doză, 1.770.

El a precizat că, pentru data de 30 ianuarie, erau înscrise 769 persoane cu vârsta peste 65 ani, persoane cu boli cronice, indiferent de vârstă.

„Pentru următoarele 7 zile, în judeţul Suceava s-au programat pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 3.308 persoane, sloturi disponibile pentru programarea la vaccinare existând în toate centrele de vaccinare din judeţ” a menţionat directorul executiv al DSP Suceava.

Dinu Florin Sădeanu a reamintit că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: