Gheorghe Flutur intervine în scandalurile permiselor auto frauduloase, transportului ilegal de lemn şi contrabandei cu ţigări

> „Din păcate, judeţul Suceava este un exemplu negativ în aceste domenii” a remarcat preşedintele Consiliului Judeţean, solicitând ATOP să aibă „analize de lucru cu factorii de răspundere” şi să prezinte informări pe aceste teme

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, a solicitat Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) ca în cursul lunii februarie să organizeze o întrunire în care să fie analizate şi să fie obţinute răspunsuri la „trei provocări care creează mari probleme”.

Solicitarea a fost formulată în şedinţa ordinară a deliberativului judeţean, Flutur arătând că va participa personal la respectiva analiză, primul aspect vizat fiind „controversa şi scandalul privind permisele auto obţinute la Suceava”.

„Vreau să vedem şi noi ce s-a întâmplat în această unitate, care nu ne-a făcut cinste nouă, judeţului Suceava” a precizat şeful executivului judeţean.

Preşedintele CJ a mai solicitat structurilor abilitate să prezinte informări asupra contrabandei cu ţigări şi în ceea ce priveşte „defrişările de păduri şi transportul ilegal de material lemnos”: „Sunt chestiuni care apar mereu în dezbaterea publică. Din păcate, judeţul Suceava este un exemplu negativ în aceste domenii. De aceea, aş vrea să avem o analiză de lucru cu factorii de răspundere, să putem informa în legătură cu aceste probleme”. Cu referire la scandalul obţinerii frauduloase a permiselor de conducere auto, consilierul Gheorghe Iacob (PSD) a arătat că subiectul va fi discutat în prima şedinţă a ATOP, dar în limita atribuţiilor pe care structura din subordinea CJ le are. „Există un dosar pe rol. Nu ştiu în ce măsură ATOP se va putea implica, atât timp cât acesta nu este încă soluţionat” a reliefat Gheorghe Iacob.

Flutur a ţinut să specifice că niciodată Consiliul Judeţean nu va interfera cu atribuţiile altor instituţii, cu atât mai puţin în legătură cu actul de justiţie”. „Avem încredere, însă vrem să fim informaţi în etapa acesta, să ni se răspundă faţă de ceea ce se întâmplă la examenele de la şcolile de şoferi, unde sunt programări şi reprogramări. Măcar această preocupare trebuie să o avem” a explicat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: