Centrele comunitare de vaccinare vor fi deschise etapizat, în funcţie de aprovizionare

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că toate centrele comunitare de vaccinare sunt organizate şi avizate de DSP.

El a mai spus că DSP Suceava a solicitat INSP să fie aprobată deschiderea a patru centre de vaccinare, două în municipiul Suceava, la sala de sport a CN „Ştefan cel Mare” şi la cea a Şcolii „Miron Costin” din Burdujeni, unul fiind pentru cadrele didactice, un altul la Rădăuţi, pentru cadrele didactice, la centrul comunitar de vaccinare din municipiu, şi un altul la Câmpulung Moldovenesc, la Colegiul „Dragoş Vodă”.

„În funcţie de aprovizionarea cu vaccin, aceste centre comunitare de vaccinare vor fi deschise etapizat” a spus prefectul.

El a estimat că se va constata o vaccinare accelerată peste două săptămâni.

„Spre bucuria noastră, populaţia doreşte să se vaccineze” a mai declarat Moldovan.

Alexandru Moldovan a mai spus că pentru faza întâi, care a cuprins personalul medical, procentul de imunizare este de 92-93%.

„Într-un timp foarte scurt s-a reuşit organizarea tuturor centrelor de vaccinare” a spus prefectul, care le-a mulţumit primarilor pentru implicare.

El a arătat că a atras atenţia autorităţilor centrale, inclusiv în videoconferinţa cu premierul, că nu sunt reglementate mai multe chestiuni legate de finanţarea centrelor comunitare de vaccinare şi că s-a aprobat în acest sens o ordonanţă de urgenţă.

În prezent, în judeţul Suceava, gradul de programare este de sută la sută, cu sloturi libere la Vatra Dornei şi Siret.

Problemele legate de asigurarea vaccinului au determinat autorităţile centrale să amâne pentru după 16 februarie vaccinarea cu prima doză a persoanelor programate în perioada 30 ianuarie – 11 februarie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: