În 2020

Mai puţini suceveni au primit ajutoare sociale din bugetul statului

> În evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Suceava au fost, în medie, 92 de dosare, cu 15 mai puţine decât în anul precedent > În medie, în acelaşi an, 43 de persoane din familiile beneficiare de venit minim garantat au fost cuprinse în activităţi şi lucrări de interes local

 Pe durata anului 2020, în municipiul Suceava s-a înregistrat o medie de 95 de dosare în plată pentru beneficiarii Legii nr. 416 din 2001 privind venitul minim garantat. Iar dacă în ianuarie şi februarie au fost în plată 101 de dosare, la finele anului trecut au rămas în evidenţe doar 92 de dosare. Aşa se arată într-o informare a Serviciului „Ajutoare sociale” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, conform căreia, în intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2020, cu titlu de ajutoare sociale, prin intermediul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), s-a achitat un total de 229.879 de lei, sumă virată din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

În urma verificării lunare a documentaţiei, precum şi a condiţiilor de menţinere în plată, în perioada la care facem referire au fost emise 10 dispoziţii de modificare a cuantumului ajutorului social şi 8 dispoziţii de suspendare a acestuia. Totodată, în 23 de cazuri s-a luat măsura încetării plăţii ajutorului social, iar în altul a fost schimbat titularul dreptului. În vederea reevaluării semestriale a situaţiei socio-economice a familiilor beneficiare de ajutor social, lucrătorii Serviciului „Ajutoare sociale” al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Suceava au efectuat 180 de anchete la domiciliul familiilor beneficiare. Astfel, în 2020, în medie, 43 de persoane din familiile beneficiare de ajutor social au fost cuprinse în activităţi şi lucrări de interes local.

Achitarea ajutorului social este condiţionată de efectuarea orelor obligatorii de muncă în folosul comunităţii, până pe data de 5 a fiecărei luni, către AJPIS fiind transmise fişele de calcul, precum şi situaţia centralizatoare cu beneficiarii dreptului stabilit prin Legea nr. 416 din 2001 a venitului minim garantat. De remarcat este faptul că, în 2019, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Suceava a avut în plată 107 dosare pentru acordarea de ajutoare sociale conform Legii nr. 416 din 2001 privind venitul minim garantat, cu 15 mai multe faţă de anul 2020. În intervalul 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, cu titlul de ajutor social s-au plătit 239.354 de lei, faţă de 252.131 de lei, în aceeaşi perioadă a lui 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: