Epidemia de Covid-19 a dus la dispariţia activităţilor culturale, sportive şi de tineret finanţate cu fonduri „gratuite”

>Pentru finanţări nerambursabile, în 2020 Consiliul Judeţean a aprobat 2,62 de milioane de lei, însă posibilă a fost derularea a numai două proiecte de asistenţă socială, în valoare totală de 170.000 de lei

Criza de sănătate publică a dus la reducerea drastică a numărului de proiecte cu susţinere financiară nerambursabilă din bugetul judeţului Suceava a activităţilor non-profit. Aceasta din cauză că, pe fondul instituirii stării de urgenţă determinată de Covid-19, în aprilie 2020 Consiliul Judeţean Suceava a anulat procedura de evaluare şi selectare a proiectelor depuse în scopul acordării finanţărilor nerambursabile pentru anul trecut. Această măsură a vizat programele unităţilor de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România; proiectele din „Sănătate”; acţiunile şi programele sportive; programele, proiectele şi acţiunile din domeniul cultural, precum şi activităţile de tineret. Drept urmare, singurul care a rămas în evaluarea comisiei specializate a Consiliului Judeţean, cu suma aprobată în buget, a fost domeniul asistenţei sociale. În cadrul acestuia, în anul 2020 au fost depuse 10 cereri de finanţare, iar în urma derulării procedurilor de atribuire au fost aprobate doar două contracte de finanţare nerambursabilă, valoarea acestora însumând 170.000 de lei. Este vorba despre Proiectul „Ajută mâna care te hrăneşte” al Asociaţiei filantropice creştine „Sfinţii voievozi Mihail şi Gavril”, cu 121.000 de lei şi despre Centrul de social de noapte şi de reinserţie socială a persoanelor fără adăpost „Sfânta Vineri” al Asociaţiei „Lumină lină” Suceava. În 2020, pentru activităţi non-profit de interes judeţean, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat 2,62 de milioane de lei, sumă prinsă în buget cu destinaţia acordării finanţărilor nerambursabile prevăzute de Legea nr. 350 din 2005. Finanţările se acordă în completarea veniturilor proprii şi au ca obiectiv sprijinirea programelor şi proiectelor de interes public judeţean, iniţiate şi organizate de către solicitanţi cu sediul pe teritoriul judeţului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: