Primii colindători la „Crai nou”

„Cu gând bun, cu dorinţa de a aduce şi sufletului hrană”     

Ne-au călcat pragul redacţiei –  respectând normele de precauţie ce se impun în aceste vremuri –, primii colindători. Au venit „cu gând bun şi cu dorinţa de a aduce şi sufletului hrană”, însoţiţi de prof. Lucian Dumitriu, inspector pentru problemele educaţionale ale minorităţilor la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava.

Cu chitare şi vioară, a venit să ne colinde  grupul „Oameni”, grup format acum mai bine de un an, coordonat de prof. Petru Şoiman, profesor de educaţie fizică şi coregraf profesionist, coordonator al Ansamblului  de dansuri ucrainene „Kozaciok” din Bălcăuţi, finalist la cunoscuta emisiune „Românii au talent”.  Alături i-au fost Petru Ilincăi (inspirat poreclit „Ion Creangă”), absolvent al Facultăţii de Teologie din Cluj-Napoca, profesor de religie la Şcoala Gimnazială Nr.1 din Suceava, şi Vlad Barbir, pe care şi Petru Ilincăi şi Lucian Dumitriu l-au avut elev,  acum student în anul întâi şi absolvent de şcoală populară de artă.

Cei trei formează un grup de muzică tradiţională, „grup  care, spune prof. Lucian Dumitriu,  se adaptează evenimentului la care este invitat”  şi care cântă cu aceeaşi bucurie folclor, muzică uşoară, folk. Iar acum, iarna, colinde.

Ne-au cântat şi nouă, gazdelor, o colindă, un cântec de iarnă şi o melodie folk a Tatianei Stepa, „În întâmpinarea Crăciunului” , pe versurile lui Adrian Păunescu, ne-au încălzit sufletele şi ne-au umezit ochii. „Fie timpul rău sau bun/Va veni şi la noi Moş Crăciun” este  speranţa pe care ne-au transmis-o şi pe care o dăm şi noi mai departe cititorilor noştri.

Colindătorii mai erau aşteptaţi la două radiouri sucevene, Radio Top şi la Radio As, şi, de asemenea, la Institutul „Bucovina”, condus de Vasile Gafiuc, „valoros colaborator” al prof. Lucian Dumitriu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: